Nautika opšta... > EKOLOGIJA

Да се мало замислимо

(1/12) > >>

LSI:
Тражећи нешто на интернету, наиђем на овај видео клип:



Не говори непосредно о наутици, већ о природи и - нама, а то, на крају крајева, ипак има везе и са наутиком.
Траје око девет минута - неком много, неком тренутак... Препоручујем да их пронађете у свом животу. Погледајте, па се мало замислите...

MiletaStamat:
Lazo ne znam da li se stvarno neko zamisli. Sudeći po našem okruženju izgleda, nažalost malo ko. Ja prosto ne mogu da verujem niti da shvatim da smo tako, da kažem ludi, da uništavamo sve oko nas. Smeće bacamo gde stignemo, kao da se nikada nećemo vratiti na isto mesto i videti to smeće koje smo mi bacili. Drugi nam krivi za mnoge naše probleme a ne shvatamo da smo sami krivi.
Toliko se nerviram oko svega toga da sam neki dan zasukao rukave i sam probao da malo dovedem u red jedan deo prostora u blizini Radeckog, pošto ni tamo niko ništa ne radi u korist ekologije, preskaču smeće ali da neko spusti ruku i pokupi ili da oni koji bacaju promene navike. Ne, lakše okrenuti glavu kao da nas se to ne tiče, a i te kako nas se tiče.
Čak sam iza sebe iz prkosa ostavio obaveštenje, ali izgleda da smo i kod pismenosti nepismeni.

LSI:
Милета, ономад у једној поруци везаној за неке записе из историје цитирао сам део једне реченице о нама Србима:

 "и камџијама морали да их терају да обрађују земљу и учествују у радовима на мелиорацији и исушивању мочвара".

Све више ми се чини - ништа без камџије!

Гледам само како сви кукамо због пластичних флаша и кеса. Ево, кренула нова кампања на ТВ (мислим да то овај "брат" Карић нешто сад покренуо) како не треба користити пластичне кесе, већ да уместо њих треба користити еколошке! Али не каже које су то еколошке и по чему су еколошке. Не каже ни ко плаћа ту кампању, ни ко ће од ње зарадити.

А "јадне флаше и кесе", ето, проваљене су и неће се више својом вољом ширити по целој земљи. Као да то кесе и флаше саме раде.

И уместо да се воде кампање против људи који их бацају, да се воде кампање којима би се износили примери оних који, као што си ти урадио, чине нешто да смећа буде мање, уместо да новац улажу у боље опремање комуналних служби, да канти и контејнера буде много више, да се редовније празне, перу и одржавају; уместо што комунални полицајци утерују паре "Бус-плусу" да пишу пријаве и казне против сваког ко на улици баци празну кутију од цигарета...

Боље да станем. Јутро је... дуг је дан пред нама...

MiletaStamat:
Možda ja nemam pojma, verovatno u nekim svojim radnjama grešim, sa nekim rečima ne kažem ništa. Znam samo jedno. Licemerno je samo kukati, kritikovati a sam ne uraditi ništa da bude bolje. ubiće nas ona uzrečica. - Baš me briga kad baca Pera bacam i ja, Dok god ne kažemo - ako Pera vidi da ja ne bacam možda neće ni on, i da to postane lančana reakcija, nema nam spasa. Pa i oko ih kesa. Mislim da je najbolja kampanaja- perseci i zabraniti njihovu proizvodnju. Bilo bi malo galame i negodovanja, ali ja se sećam da su ekološke kese bile u mom detinjstvu- one papirne sive , šta im je falilo pa smo ih promenili. Kao napredujemo a u stvari nazadujemo. Isto kao sa cigaretama, svuda obaveštenja o štetnosti pušenja i kampanje da se ostave cigarete. Pa zatvorite fabrike tog otrova, i rešićete problem. Ali to je već neka viša ekonomija.

Drivee:

--- Citat: da se čovek pita  15, 09, 2017, 08:28:36 pre podne ---. Isto kao sa cigaretama, svuda obaveštenja o štetnosti pušenja i kampanje da se ostave cigarete. Pa zatvorite fabrike tog otrova, i rešićete problem. Ali to je već neka viša ekonomija.

--- Kraj citata ---

Eeeeeeee e pa nece moci. Od toga drzava zivi. Akciza na cigarete je oko 100%, ja pusim 2 kutije dnevno, to je 2x240. Sto znaci, svaki dan platim porez od 240 dianra a na godisnjem nivou 90000 dinara!!!  I opet nemaju pare, krpimo.. da ne idem u off... Treba cuvati prirodu!!!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju