E, ovako treba... > Plastika
Popravke posle idijoTskog brušenja jedrilice
maverick:
A postoje dva načina farbanja čamca, jedan je šprica i kompresor a drugi je valjkom. Za kompresor sve komponente moraju spricom, znaci oba puta prajmer pa lak...nije potrebno cijelu povrsinu detaljno , dovoljno je da poravnas necistoce koje ce se nakupiti na mokar prajmer...Kod smirglanja kita, letva je osnova kad budes ravnao...da izbjegnes rupe koje ces naciniti dlanom. Druga opcija je malim mačkom...kod mene su to moher mačci i ako imas malo smisla tim načinom se da boja izraditi do tog stadija da izleda odlično. Pogledaj malo na youtubu i taj nacin jer bi ti on uveliko smanjio posao. Macak ipak pokriva puno nepravilnosti koje ostaje iza tebe dok obradjujes kit
maverick:
I da napomenem jos nesto, Kod mene trgovine koje prodaju boju, tj mjesaone za autoindustriju rade i epoxy prajmer...dosta slične kvalitete kao lihgt prajmer od hempela...i njega mogu tonirati isto kao i zavrsni lak. Zasto ti to govorim...kod ovakvih situacija gdje je prajmer iste boje kao i lak, kasnije ce se manje vidjeti ostecenja poput ogrebotina i slično...pa se raspitaj da li imas i tu mogucnost
Aleksandar.:
Mislio sam prvu ruku valjkom i pa posle kompresorom. Imam ga 200l bure, daje 8 bari nije problem, jak je. Na kraju antialgin isto valjkom.
Ponovo pitam: Nije li problem što sam prvo radio fiber poliester gitom?
maverick:
Ako prvu ruku nansese valjkom...kasnije upotreba kompresora samo ce dovesti da se neravnine vide još više....ako krenes valjkom zavrsi valjkom...
Nije problem ako taj kit kvalitetno zatvoris da ne dolazi u dodir s vodom...pomocu prajmera i high protecta
Aleksandar.:
To se podrazumeva da će biti dobro zaštićen od vode.
Još jedno pitanje: da li direktno preko body fiber gita mogu da nanesem hempelov epoxy filer ili je neophodno da se nanese pre toga sloj light praimer-a?
Izvinjavam se, ali svaki savet mi je od velike koristi. sha
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju