E, ovako treba... > Plastika

Popravke posle idijoTskog brušenja jedrilice

<< < (5/14) > >>

Aleksandar.:
Neka deca su smirglala jer niko nije hteo da se uhvati prasnjavog posla. Kada sam dosao sa mora,  samo sto nisam ifarkt doziveo,  doslo mi da ih poubijam. Deca-debili.

LSI:

--- Citat: Aleksandar.  16, 08, 2017, 21:56:40 posle podne ---Neka deca su smirglala jer niko nije hteo da se uhvati prasnjavog posla. Kada sam dosao sa mora,  samo sto nisam ifarkt doziveo,  doslo mi da ih poubijam. Deca-debili.

--- Kraj citata ---

Деца или било ко други... све да сте и сами то урадили, знате како се каже: "После ... нема кајања." Сад треба ово некако санирати.

У свом првом коментару само сам рекао да то треба поново ламинирати, бар пар слојева и нанети поново желкот. Али то је посао као да се поново ради корито. Пробајте ово с китовима, брусите и наносите кит више пута, као кад се исправља јако оштећен лим на аутомобилу, а онда се "испружите" за епоксидни премаз... Пловиће то још. А кад запловите, заборавићете на шок и сву муку. Само ће да кошта...

Срећно.

Aleksandar.:
Verovatno svako ko voli ploviti spreman je da da i vecu cenu za svoje uzivanje na vodi. MORAMO da se ispruzimo za epoxi, vec smo se odlucili za Hempelov asortivan prajmera i PU laka i hard resing antialgina,  samo prvo ovo da ispravimo.

Zakeralo:
Pozdrav,

Sada videh ovu temu. Nemoj da uklanjas svu staru "farbu" posto to nije farba. To je gelcoat. Imas srece da nisu dosli do vlakana odnsono stakloplastike i nisu ti ostetili trup sto se tice same strukture.
Sto se tice gelcoat-a to je sloj koji se nanosi da bi se zastitila plastika od prodora vode u nju. Gelcoat je vodonepropusni sloj do stakloplastika ipak upija vodu. Moj savet ti je da poravnas to koliko je moguce sa smirglama i gitom i da ga prespricas novim gelcoat-om. Posto ti je sada fabricki gelcoat jako tanak, moras da nanosis obavezno full sistem antialgina. Znaci barijera i osnove pre antiaglina.

Pozdrav

broker975fx:
Nadji ovde na forumu Zorana mislim da ce ti on kao kolega jedrilicar dati najbolji savet sta da radis, usput se dobro razume u plastiku i postupke. Posalji mu pp verujem da ce ti pomoci

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju