Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

.

<< < (3/7) > >>

Bakara:
Slažem se, na plastičnom mislim da sam bezbedan ;)

maverick:
Bolje ničim nemoj strugati...oštetićeš gelcoat...Na pijesak...povedi jednog ili dva kolege...nagnite čamac i operite temeljito...vreca za krumpir...stari grubi đemper...

Zoran T:
Ne spahla nikako pa cak ni plasticna...vreca za krompir se pokazala bolja i od cetke...

Bakara:
Ok ljudi, onda otpada špahtla...! :)
Ono što se nahvatalo kod mene je kao mali krugovi neke debele mahovine na više mesta, pa sam zato mislio nečim čvrstim to da skinem, a onda džak. U svakom slučaju, poslušaću vas iskusnije.

Zakeralo:
Ako imate plasticne camce, onda je bolje da mazete anti-algin, odnosno ceo sistem za anti-algin. Zasto? Zato sto se tako camac stiti od osmoze. Koliko god gelcoat bio vodonepropustan molekuli vode prolaze kroz njega u laminat, ako je brod obrastao algama one pomazu tom prodoru. Kada imate vodu zarobljenu u lamintau nastaje osmoza. Zato je pored anti-algina obavezna i osnova za anti-algin. Osnova je ustvari barijera za vodu. Na trkackim jedrilicama se maze samo barijera, bez anti-algina, samo da bi se sprecio prodor vode u laminat.

Ako je estetika problem ona se kupi anti-algin u odredjenoj boji i resen problem.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju