Nautika opšta... > Smeh nas je održao

Gomila zezancija

<< < (164/412) > >>

Barba:
Evo da kazem i ja nesto. Prosle godine sam dva meseca proveo u Obali Slonovace. Klima karakteristicna za Afriku, temperature oko 35C. Vlaga ubija, svi se za pola sata oznoje ko svinje, a za dva sata smrde ko lavovi. Kompaniju od tri avona vode inzenjeri Lufthanse, mi samo rmbamo. Interesantno, za sve to vreme, muskarci iz LH su nosili pantalone, cipele i kosulje sa dugim rukavima, a zene klasicno suknje i kosulje, jer je to jednostavno poslovna etika. Nosim i ja, trpim, ali sta da radim kad necu da me smatraju idiotom.

Da li ste se ikada zapitali zasto se normalni ljudi ne krecu kroz grad ili kroz autobus bez majice, iako je nepodnosljivo vruce. Jednostavno sto takvo ponasanje u gradskoj sredini nije normalno.

Kako bi ste se osecali da vas u tom istom sudu u kome bi vi da se setate u kratkim pantalonama i sorcevima, doceka sudija i advokat u kupacim gacama, jer Boze moj, ljudima je vruce. Pravila lepog ponasanja i kodeks oblacenja stanovnistva stvara jedan imidz drzave. To sto je drzava trula, ne znaci da i mi treba da se ponasamo i oblacimo kao neka zaostala zajednica iz Afrike, Australije ili ona nekada nastanjena ispod Gazele.       

Cudno je nesto u mentalnom sklopu slovenskih naroda uopste, kuci (svojoj zemlji) se sami ponasaju kao stoka, pljuju, pisaju po ulici i sl, a kad odu u Nemacku ili neku drugu razvijenu zemlju balave nad njihovom kulturom, pravilima i ponasanjem.

Drugim recima: "NIJE LAKO BITI FIN".

PS. Nije Kapetan jedini koji ne zna ili ne zeli da se pristojno obuce za posetu drzavnoj instituciji. O tome je skoro bio prilog u nekom od TV Dnevnika, gde intervjuisu neke zene kojima ne dozvoljavaju da udju u papucama, a one kukaju, pozivaju na razum i kude drzavu. Nesrecnice jednostavno ne shvataju o cemu se radi. Valjda ih uciteljica u drugom razredu osnovne skole nije tome naucila.

Barba:
Evo ga dobar primer kako oblacenje koje ne odgovara prilici napravi od coveka smesnu spodobu. Primer je u kontra stranu:

Kapetan:
ja sa okupatorom ne saradjujem ....

imam zakazano 28 da podignem dokument posto ne salju isti na kucnu adresu...

ima li neko ideju za dezen suknje ?

hallamiti:
he he izasao bi na televizor :)

MisterTwister:
Mislim da je tema malo skrenula sa pravca. Koliko sam ja shvatio na pocetku price od nas gradjana se trazi da postujemo drzavu i institucije a iste da nas je*u kako i gde stignu. Kad treba istim da pristupimo zbog jednog jedinog papira onda moramo sa kravatom a kad taj isti treba da dobijemo za jedan dan onda nam ga izdaju za dve godine. POSTUJEM KAPETANOV CIN I POZDRAVLJAM PODUHVAT JER JE KRAJNJE VREME DA NEKO KAZE ONO STO SE NE SME A SVI ZNAJU ''ALO BRE LJUDI CAR JE GOOO'' Svaka cast Kapetane za poduhvat i pozdravljam zdrav razum!
PS ako niste shvatili do sada, drzava je otisla u preshun sto bi rekle Lale

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju