Nautika opšta... > Smeh nas je održao

Gomila zezancija

<< < (162/412) > >>

LSI:

--- Citat: barbanesa  22, 08, 2010, 19:38:40 posle podne ---...
Za tebe i mene je samo feredza.. :friends: :friends:

--- Kraj citata ---

:nono:
Ni u čemu ne treba preterivati, pa ni u samokritici.
Sve dok naše supruge od nas ne budu tražile da stavimo džak preko glave pre seksa :scare:, dotle ni feredže nisu potrebne.

Kad bolje pomislim - lepi smo k'o upisani :dance1:

SALE NB:

--- Citat: LSI  21, 08, 2010, 11:20:50 pre podne ---Po meni, to je izraz nepoštovanja institucije u koju se dolazi i ljudi koji u njoj rade.

--- Kraj citata ---

Ako bih to tako gledao, počeo bih u sve državne institucije, a i u neke privatne (npr. banke), da idem gologuz!
Naime, ja stvarno imam problem da poštujem te institucije i ljude koji tamo (ne)rade!
Oni mene ne poštuju ni kao građanina ni kao klijenta, a često im pofali poštovanja i kao prema običnom ljudskom biću. (Čast stvarno retkim izuzecima)
Stvarno bih krenuo gologuz po tim i takvim institucijama, ali ne želim da sa govnima imam posla. Obavim što imam što brže mogu i pobegnem dalje. Hvala Bogu pa izmisliše Netbanking! :taunt:

Kapetane, za ovo kapa dole!  :lol: :taunt:

LSI:
Ja na čitavu ovu stvar gledam sa vedrije strane.
Kao što rekoh, Kapetan je izvrnuo sve do apsurda i time poentirao u velikom stilu.

Ipak, da ne bismo polemisali oko toga da li tako treba ili ne treba, želeo bih da kažem nešto.

Ja savršeno dobro razumem i Kapetanov postupak i komentare Twister-ove i Saletove, ali se ne slažem sa takvim pristupom.

To što živimo u ovakvoj državi i što se prema nama kao gradjainam ta ista država, kroz svoje organe (koji izraz!) i institucije prema nama često ponaša sa krajnjim omalovažavanjem, uvredljivo i krajnje neprihvatljivo - ne može da bude opravdanje za naše ponašanje.

Na nama je da postavimo granice za sve što radimo i sami smo odgovorni za svoje postupke. Ako svi mi prihvatimo taj stav da se treba spustiti na najniži nivo komunikacije i da svima treba uzvratiti istom merom, pa čak i još gore - to nas neće nigde odvesti.
Samo ćemo postati isti onakvi, pa i gori, od onih koje svojim ponašanjem želimo da unizimo.

Takvo ponašanje samo nama samima može da donese još više zla, jer kada nas neko uvredi, možda to i nismo zaslužili, a kada sopstvenim ponašanjem učinimo da budemo isti kao i "oni", pa i gori, onda se sigurno nećemo osećati bolje. Naprotiv.

Pri tom, ne zaboravite, u svim tim ustanovama rade i neki drugačiji ljudi od onih koji ne zaslužuju da na njih potrošimo više ni jednu reč. Rade tamo i ljudi koji su nečiji rodjaci, roditelji, ljudi koji imaju iste ili slične probleme kao i mi i koji ništa nisu krivi što rade u takvim institucijama, kao što ni mi nismo krivi što smo rodjeni i što smo odlučili da ostanemo da živimo u ovoj i ovakvoj zemlji u kojoj žive i takvi koji ne zaslužuju naše poštovanje.

Mislim da sopstvenim primerima treba da pokušamo da im pokažemo gde i kad greše, ali kao što rekoh ranije - u svemu treba imati mere i samopoštovanja.

zorter:
Boga mi ja nisam trazio da imam ovakvu drzavu. Meni je ona prethodna bila i lepsa i bolja i veca. Kad god mogu ja sam Jugosloven, a samo kad moram ja sam Srbin.
Mozda cu nekog uvrediti ovim, ali jbg, drzave u kojoj sam rodjen vise nema. :sorry:

zorter:
Dule, sto se postovanja drzave tice, dugacka je to prica. Koliko je postuju poslanici i drzavni sluzbenici..... e o tom bi se tek imalo sta pricati.
Ne govorimo mi o tome, vec o nemogucnosti ulaska u zgradu suda i MUP-a u malo kracim dugim pantalonama (nekad su ih nasi roditelji zvali trofrtaljke), i papucama, ali samo za muskarce, dok zene mogu u mini suknjamam i majicama na bretele sa dubokim deholteom (istini za volju ono sto vecina nas muskaraca voli da vidi), a i one sedaju na stolice i cekaju u redu. Ovde je rec o razlicitim arsinima za oba pola. A da ne pricam o tome da (po njima, sluzbenicima) je kulturno uci u zgradu sa najlon kesama na nogama.
A posebna prica je da svi ti koji rade u takvim ustanovama imaju klima uredjaje i naravno da mogu biti i u dugim rukavima s kravatom. A svi zaboravljamo da polako ulazimo u vreme tropskih vrucina.
U Grckoj policajci, kao redovnu uniformu, imaju kratke pantalone, a pogledaj nase policajce. Nije retko da iako imaju majicu ispod kosulje vidis kako se oznojio ispod pazuha (sto je po meni veoma ruzno). Samo da ne nose kratke pantalone. Pa i to moze biti lep deo uniforme. Koliko je njih samo na ulici dobilo toplotni udar. O tome se ne prica. Bolje na bolovanje nego da se komotno obuce. Nije vazno kako je neko obucen, samo da je s ukusom u naravno ne vulgarno.
Ja bar tako mislim, ali ko mene (a i tebe) pita.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju