Nautika opšta... > Smeh nas je održao

Gomila zezancija

<< < (51/435) > >>

LSI:
Gledam u ovom trenutku na Euro Sport Live kanalu trku u Valensiji izmedju neverovatnog trimarana, koji više liči na vanzemaljski brod sa američkom zastavom i klasičnog katamarana sa švajcarskom zastavom.

Brodovi dužine preko 20 m, sa jarbolima od oko 30 m (slobodna procena napravljena na bazi uporedjivanja sa visinama članova posada) jure brizinama od preko 22 čvora, a prate ih sudije u gliserima koje pogone dupli motori od po 250 KS.

Uživam u neverovatnom prizoru i pratim izlaganje dvojice komentatora i onda u jednom trenutku slušam i ne verujem svojim ušima:

-   Ovo se može uporediti sa čuvenom univerzitetskom trkom izmedju Oksforda i .... stao mi mozak, pa ne mogu da se setim... – kaže prvi komentator.
-   Harvarda – pomaže mu kolega komentator.
-   Da, Harvarda – ponavlja prvi komentator.

Nastavljaju prenos i posle par minuta prvi komentator ponavlja kako mu je stao mozak ali navodi podatak iz 186o- i neke godine i td. i priča o tradiciji takmičenja.

Nevereovatno! Ko odabira ljude za vršenje prenosa?
Kakvi su kriterijumi?
Bruka!

LSI:

--- Citat: Dule  12, 02, 2010, 19:05:07 posle podne ---Mnogo si pobrkao LSI :)

--- Kraj citata ---

Dule, nisam pobrkao - smo sam podbacio i to prilično u procenama.
Zaista je teško na osnovu slike na ekranu proceniti tačne dimenzije brodova koje vidite snimljene iz raznih uglova i u pokretu.
Zato sam i rekao da se radi o procenama.

Ipak, hvala na preciznim podacima. Oba broda su zaista impresivna i verovatno predstavljaju vrhunac u toj klasi plovila.
Prosto je neverovatno kako klize. Rekao bi čovek da će svakog trenutka poleteti.

Ipak, mene je pored oduševljenja koje sam osetio gledajući to savršenstvo tehnike užasnulo neznanje ona dva komentatora.
Do danas posle podne mislio sam da kod nas i deca znaju o trkama čamaca Oksforda i Kembridža - dolazili su čak i kod nas na Adu, ako se ne varam... A pitam se ko to još nije čuo da je Harvard u Americi?
Da li je to rezultat našeg modernog obrazovanja ili se ipak radi o pojedinačnim slučajevima?

rade:
LSI mnogo se opterecujes sitnicama,opusteno zato si i  kupio camac da se opustas.

LSI:

--- Citat: rade  12, 02, 2010, 19:37:50 posle podne ---LSI mnogo se opterecujes sitnicama,opusteno zato si i  kupio camac da se opustas.

--- Kraj citata ---

Tako je Rade, ali se stalno zaboravljam.

Jedva čekam da otopli pa da spustim čamac u vodu i pobegnem od firme, telefona, televizije ...
A onda, tamo, u prirodi, uz vodu, samo  :drinks:

LSI:

--- Citat: Dule  12, 02, 2010, 19:43:28 posle podne ---LSi, ja se ne čudim voditeljima. Kad sam čuo naše ministre kako neznaju ko je i kad je živeo Betoven ili kad kažu da je Kalemegdan planina... naši voditelji su izvor znanja. :)

--- Kraj citata ---

:agree: Da. To su tek bili biseri.
Bože, kakvi smo to postali? Kakvi nas ljudi predstavljaju pred svetom? Ko nas to vodi i gde takvi mogu da nas odvedu?
 :suicide:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju