Nautika opšta... > Smeh nas je održao
Gomila zezancija
Zoran Marinković:
114
Pa...spram svega što smo mogli JFAOITHAJFA ovde na forumu ovi su GENIJALCI... upavusi... ha stri
Slovenac:
ne,ne,ne! Drage kolege,nemojte se udarati rukama po glavi,macole vam se nalazi pored desne noge,budite ljubazni i upotrebite jih. tamburanje tamburanje upavusi 114
LSI:
Pokazalo se da se i naš jezik razvija i da su potrebne izmene koje bi pratile savremeni trenutak.
Jedna od prvih promena biće, izgleda, u broju padeža.
Evo šta sam našao:
S Obzirom na novonastalu situaciju u nasoj kulturi, Ministarstvo prosvete je objavilo da se mora uvesti jos jedan padez u srpski jezik. To je osmi padez, koruptiv. Prema tome ovako izgleda nova lista padeza u srpskom jeziku:
1. Nominativ......... ko, sta
2. Genitiv ............. koga, cega
3. Dativ ............... kome, cemu
4 Akuzativ ........... koga, sta
5.Vokativ ............ heeeej (imenovati onoga koga pozivamo)
6.Instrumental .... s kim, s cim
7. Lokativ............ o kome, o cemu
8.Koruptiv .......... kome, koliko
P.S. Posle visednevne debate u Skupstini je zaključeno da postoje razlozi za uvodjenje i 9. padeža, tj. "zemunskog padeza", koji će se zvati Rokativ, i zaklljučeno je da se za njega mora raspisati referendum.
Kad mogu Crnogorci, mozemo i mi!
(Rokativ .............. koga, cime)
zorter:
Ja bih ova dva zadnja nazvao PRDEZ-ima, a ne padez-ima. jh
packe:
Usred vrućeg ljetnog dana vidi Mujo fontanu i odluči se okupati u njoj gol dok nitko ne gleda. Uzeo on i sapun sa sobom. Naišle tri plavuše, a Mujo se pretvara da je kip. Skamenio se, a sapun stavio u usta. Plavuše se također odluče okupati. Tako se one svuku i uđu u fontanu.
Jedna vidi sapun u Mujinim ustima, potegne Muju za onu stvar, a on ispljune pola sapuna. Dođe druga plavuša i potegne Muju za onu stvar, a on ispljune i drugu polovicu sapuna. Došla i treća na red pa i ona potegne Muju, a sapuna nigdje. Potegne još par puta i veselo veli drugim plavušama:
- "Gle ja sam dobila tečni sapun!"
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju