E, ovako treba... > Restauracije
Gagina restauracija
Barba:
--- Citat: zoran 26, 09, 2009, 17:45:24 posle podne --- Inace epoksid se ne koristi sa matom,vec sa rovingom.
--- Kraj citata ---
Ova greska moze skupo da kosta. Roving obavezno.
Gaga:
Zorane, hvala na dobronamernim i iskrenim savetima. U ovom mom slucaju, tj. slucaju moje ladje, vlaga je usla iznutra, pa sam, zato, krenuo sa vadjenjem trulezi iznutra, a spoljni omotac od poliestera nisam uopste planirao da skidam. Prilikom montaze novih delova od spera, sper prvo namazem sa svoje spoljne strane epoxy-jem(do poliestera) i zalepim sa ostale 3 zdrave strane starog spera. Veci deo ove akcije se desava sa gornje strane, koja mi je lako dostupna za zamenu i lepljenje sa starim polesterom.
Valjda nisam pogresio...
Kako drugacije??!!!
Zoran:
Gago
Kad vec radis toliko veliki zahvat,izaberi jedno dva tri mesta ispod vodene linije,10x10,lagano iseci samo plastiku
brusilicom i probaj da odvojis srafcigerom.Ako cvrsto stoji,ne verujem da ce ti biti problem da zakrpis,a kad pomislis
kako ces mirno da spavas.Steta bi bilo da kada si u tako obimnom poslu,naknadno ispravljas nedostatke.
Samo guraj i postavi jos neku sliku.
Gaga:
Kapetan nekom prilikom rece da je rebro od spera (10 mm) tanko. Bio bi u pravu kada bi rebro ostalo u onakvom stanju. Ali, kad se ojaca masivom po ivicama( u ovom slucaju hrastom 20x20mm), mislim da nema mesta neverici. Treba znati i da sam umetnuo jos jedno rebro vise, nego sto je po projektu..
Gaga:
mozda se ovde bolje vidi...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju