E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Čoporativna najezda mikraća na Greciju

<< < (3/7) > >>

tangabravo:
Nisam ništa ugovarao za vez , ali ja mogu gde hoću pošto mi je još manji gaz nego tvoj  , jer se meni uvlači perasje kobilice načisto a u laguni ima mesta sasvim dovoljno jer svi traže molo , a ja sam planirao da se sidrim  , pošto imam veoma gorko iskustvo sa vezom iz Kumbora. Za pučinu sam uhvatio azimut glarokavos vrh prsta i na 15NM počinje dubinčina , a moram daleko od obale zbog propisa o pecanju. Pitanje da li ću stići pre jula pošto nikako da mi legnu pare od odštete da bih kupio drugi auto

Mornar u kanalu:
Моја кобилица такође улази цела у кутију , јесте већа и тежа али нисам мислио да не можеш у плићак него да ли можеш од осталих да приђеш . Кад подигнеш кобилицу и лист кормила њега струја и ветар носе као тигањ по мору , то са пецањем на отвореном мору ја не знам јер не пецам али ако спустиш једра на оним таласима и ветру не знам куда ће то ићи .Онај први видео су били таласи ту до 1м али снимак вара много је јачи ветар него на Јадрану ,поготово у јулу , већи ти је прекршај да будеш даље од 12 н.м.  него то за пецање , сем ако немаш положено за скипера .  У сваком случају потруди се да што пре подигнеш једра и кренеш и желим ти добар ветар .

Mornar u kanalu:
Moj se odmor završio , jutros ga izvukosmo iz vode , spakovan i spreman za put . Ujutro ako Bog da rano krećemo put Srbije nadam se da ću opet doći na Egej . 

tangabravo:
E pa neka ti je srećan put i ne žuri

STG:
Danas je oko 11:00/11:30, na 504km Dunava u nizvodnoj plovidbi prosla jedrilica sa BG registracijom i nasom zastavom.
Lepo bi bilo da je zastava bila ocuvanija i vidljivija, pa da ranije mahnem, ali...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju