E, ovako treba... > Oprema

AIS prijemnik za 59$ koji radi!!!

<< < (2/3) > >>

STG:

--- Citat: vepar  02, 06, 2017, 07:19:08 pre podne ---Uredjaj je samo prijemnik... ali kakve veze ima usb gps sa AIS sistemom?  Ovi podatci na slikama nisu moji vec brodova iz okoline, ja sam usidren u marini. A za predajnik nije ni tako jednostavna procedura, potreban vam je vas MMSI broj dozvola od ratela, placa se godisnje, obuka za upotrebu brodske radio stanice...

--- Kraj citata ---
Do sada vise puta detaljno pojasnjeno.
Usb gps antena, u sprezi sa open cpn ili nekim slicnim softverom daje isti rezultat, tj podatke o objektima koji imaju AIS.
Na taj nacin ste upoznati sa njihovim kretanjem, bezinom, duzinom/sirinom, itd...

zankiki:
To nikako nije isto, čak nema nikakve veze jedno sa drugim.

GPS antena je upravo to - obeležava vaš položaj na mapi koju imate već skinutu na laptop, ili na google earthu ukoliko ste online (ovo mi se u par navrata pokazalo jako korisno). USB GPS antena nije AIS prijemnik i NE MOŽE da prima podatke o plovilima iz okoline.

Ovaj uređaj prima signale sa drugih brodova koji su u okolini i koji imaju AIS predajnike, i prikazuje vam podatke o njima i njihovu poziciju.

STG:
Pardon.
Zanemario sam najbitniju stvar, tj da je meni transponder uvek/uglavnom povezan na racunar.
Otud moj propust i jos jednom izvinjenje.

broker975fx:

--- Citat: STG  02, 06, 2017, 13:14:01 posle podne ---Pardon.
Zanemario sam najbitniju stvar, tj da je meni transponder uvek/uglavnom povezan na racunar.
Otud moj propust i jos jednom izvinjenje.

--- Kraj citata ---

Ti si decko skroz odlepio, pa ne teramo svi brod od 200m ko ti :)

vepar:

--- Citat: broker975fx  02, 06, 2017, 07:54:59 pre podne ---A mislis da ne bi radili oni spliteri koje nekada pera prodavao, oni bi trebalo da sluze upravo za to, da na jednu antenu imas i ais i vhf, kalo god lepa sprava i vrlo korisna

--- Kraj citata ---

Ne znam koji su to spliteri, ako su za tu namenu onda verovatno mogu to da rade. Gde se moze naci neka specifikacija tog razdelnika, kolika je cena?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju