E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

Meteor 380

<< < (12/15) > >>

MarkoSK90:

--- Citat: Zox  13, 06, 2017, 00:32:27 pre podne ---Леп глисер. Имаш већи, јачи и тежи мотор на лаганом и кратком кориту и трим није у елементу. Пробај кориговати трим, ако не може ближе, стави пре монтаже мотора ону додатну плочу на крмену даску која је под одређеним углом како би ти се нога још привукла под углом у назад.

--- Kraj citata ---

MarkoSK90:
Da li ima da de kupi negde ta dodatna ploca za vece motore? Video sam u ponudi samo za manje, pomocne.

Moracu izgleda nesto praviti po meri, da udje motor jos ka unutra i da se digne jos jedno 4-5 cm... Valjda cu imati vremena ovih dana time da se pozabavim

Nidza:
Meni se cini da ti imas jako lagan camac, po konceptu pravu jurilicu i da nemas nikakav problem trima.

Ne znam da li ste primetili da se on ne zali da se camac podize, vec da "skace i da otpadaju bubrezi", sto je sasvim uobicajeno na tim brzinama kod glisera jer camac "(pre)skace" po talasima. Tada su mu sigurno samo krma i propeler u vodi i tada pri svakom naletu na talas ravnijim delom korita imas osecaj udara jer se talasi ne seku pramcanom izrazenijom V formom korita.

Uostalom, potrazite na youtube-u par snimaka trka sa slicnim camcima pa cete videti kako to izgleda.

Na tvom mestu, ne bih nista dirao, pogotovo ne bih strukturno menjao krmenu dasku u odnosu na originalnu, brzine su ti vise nego fenomenalne (i to te brzine sa samo 40ks), pri tom na pola gasa ides 35km/h sto je fenomenalna brzina na vodi, a stedis i gorivo i motor. Utrosi ti sledecih 15 litara da uzivas u Dunavu ili  dodo ili oba, kakve vec imas preferencije.

Ne valja trim, a on i sa troje ljudi ide preko 40km/h !? Na tvom mestu, moje razmisljanje bi bilo, uzivanje na racionalnoj potrosnji pri brzni od 35km/h, a rezerva snage omogucava da plovis istom brzinom i sa vecim brojem ljudi, naravno uz povecanje potrosnje.

I sa takvim camcem bezbednost na prvom mestu!!! Obavezno osigurac za gasenje motora oko zgloba ruke!!!

DuleN:
Sa Nidsom se slazem 100% i ne bih imao sta da dodam...

Zoran T:
ajde ti to prvo slikaj lepo da se vidi motor i pozicija...ako mozes i u voznji...ako je do trima onda i ovaj jack-plate ili sl ti omogucava da ga vise nagnes od ovih ploca...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju