Nautika opšta... > Kafana kod "Moju Ladju"

Vežba

<< < (2/8) > >>

LSI:
Марко,

Део Зоксовог одговора ме је подстакао на коментар који следи.

Делим пацифистичко уверење које помиње Зокс. Ипак, сину сам препустио да сам одлучио да ли ће служити или не и да ли овако или онако. Лично сам био срећан кад је мој син одлучио да неће на одслужење (иако сам ја служио у своје време).

Ипак овде желим да поновим јер нисам сигуран да ли сам био довољно јасан:

Свако има право да одлучи да ли ће служити војни рок или неће и ако хоће у ком виду (цивилно или класично).
Међутим, питање резерве и одазивања на позиве за војне вежбе није препуштено добровољности.

Закон је ту јасан. Сви су дужни да се пријаве војном одсеку, да буду унети њихови подаци у евиденцију и дужни су да војном одсеку достављају податке о свом пребивалишту и евентуалним променама. Ко се не одазове на позив, против њега војна администрација подноси пријаву и следе законом предвиђене санкције.

Ето, само сам то хтео да појасним.

А то за медицинске сестре... Е мој, Капетане, ја сам пао на пар њих, а једна ми и данас ради о глави...

LSI:

--- Citat: DuleN  01, 05, 2017, 17:39:42 posle podne ---Sve bi ja vas poslao u rezervu, pa da odmaram ko covek,  bez guzve, na Dunavu i Tisi...
PS
A za rezervu - zna  se: brijanje i sisanje    sajkaca

--- Kraj citata ---

То каже онај кога не позивају на вежбу.

"Ех, знам те пушко кад си пиштољ била!"

Kapetan:

--- Citat: Zox  01, 05, 2017, 11:38:29 pre podne --- Не слушам пољопривредну музику, не гледам уопште телевизију, не верујем у написану историју, не "ложим" се на приче о патриотизму на начин на који нам се то представља. Драги су ми сви људи добре воље и позитивних мисли.
--- Kraj citata ---
Identicno ...

--- Citat: Zox  01, 05, 2017, 11:38:29 pre podne ---Све ово што наведох служи државном апарату (било које замље) да нас држе у некој врсти мождане изолације те страху од других народа и нација. Ово је опробана метода која траје хиљсдама година, а временом методе су се само софистивирале. На овај начин мањина влада над већином.
--- Kraj citata ---

delimicno si u pravu, ali bi to bila duga rasprava... sve dok postoje nacije koje bi napale druge nacije, nasa je obaveza da budemo obuceni (ja sam na svoju inicijativu prosao obuku za luk i strelu, pistolj, karabin, lovacka )...
sa zenom i 4oro dece ja nemam pravo na konformizam pacifizma ...

oblak:
Sve te price o patriotizmu , nacionalizmu bullshit!!!  Dok sam ja od drzave za vreme ratnih desavanja dobio "papovku" neki a prvi medju njima premijer je dobio stan. Dalje nema

MiletaStamat:
Samo vas slušam, lepo razmišljate, posebno Zox. Na temu rata skoro sam napisao neke stihove, i stvarno tako mislim, trebalo bi i ostali. Sa stihovima učestvovao na  konkursu u Italiji, Konkurs je nosio naziv- Graditelji mira uzdignite se- dobio sam posebno priznanje stručne knjniževne  kritike za poruku koju sam stihovima poslao. Da li je poruka u ovim stihovima dobra prosudite sami dok slušate klip. Za to vreme dobro razmislite o svojim postupcima, pre nego nastanu posledice.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju