Nautika opšta... > Kafana kod "Moju Ladju"
Vežba
broker975fx:
Pljuga ali ona smesna stri
Kapetan:
--- Citat: broker975fx 07, 05, 2017, 15:58:20 posle podne ---Pljuga ali ona smesna stri
--- Kraj citata ---
tomu dodje pachovanje sa service packom za gore pomenuti "program"
Kapetan:
ako Bog da, za 10tak dana odo na obuku u Ruski centar u Nisu ...
a mene da im kosim travu tesko da ce da vide :)
Kapetan:
mi civilici imamo isustvo u administrativnim zavrzlamama i zakonskim razlozima za nedolazak,
te cisto sumljam da ce i jedan zaista doci po pozivu ...
meni je vojni rok bio 18 meseci (prvo kbc Bezanijska kosa, odsluzio 15 minuta, pa onda Narodno Pozoriste par dana, i na kraju CK Zemun ostatak roka),
trik je bio u zakonu ... 15 minuta je bilo sasvm dovoljno da se napise zalba i preda nadleznom, posle cega sam bio slobodan izmedju 10 i 15 dana dok ne razmotre, a tih 15 dana je ulazilo u sluzenje vojnog roka, gde ja nisam bio obavezan da sluzim ... na kraju sam ja birao sta cu i gde cu ... toliko o vojsci iz 2000ih ...
vojska iz 80ih ... 1989 sam aplicirao za Vojnu gimnaziju, nisam bio primljen iz dva razloga prvi je bio veci IQ-a nego sto je bio dozvoljen (Vojska, Policija i jos par insitucija su tada imale gornji prag), i zbog toga sto sam bio Srbin jer su tada primali po nacionalnom kljucu ... 1994te, po zavrsetku srednje, sam trazio padobransku u Nisu (63) nisam bio primljen jer sam imao manju dioptriju , a vojska nije priznavala sociva ....
gore napisah da sam ja prosao (civilno) sve obuke sa streljackim naoruzanjem (sem automatskog oruzja) u za to namenjenim institucijama, minimum sam jednom u mesec ili dva u nekoj streljani dal pistoljskoj dal za puske (100-150m), gde obnavljam vestinu ... tako da se ne moze reci da sam nespreman ... sad oko 12og idem u Ruski centar za obuku na svoju inicijativu , jer smatram da bih trebalo za moju zemlju da usavrsim i vestine spasavanja unesrecenih ....
srsa:
Јооој Србијо међ шљивама!!!! kuku
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju