Nautika opšta... > Nautički priručnik

OpenCPN

<< < (5/8) > >>

momcilo:
Čika Lazo morate da uključite tekst i to kad ste ušli u open cpn pritisne dole na mobilnom ispod ekrana tri vodoravne linije i zatim odaberite Toggle enc text i tada će se pojaviti nazivi na karti i km položaj Dunava.

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

markus:
Zox,

da li je procedura instalacije ista za telefon i za tablet? Telefon ima ugradjen GPS, a tablet nema, (ukoliko se ne uzme dodatna internet kartica). Mislim na prikaz pozicije plovila.

momcilo:
Koliko sam upoznat za tablete je drugačije i mora da se poveže sa GPS preko mobilnog ima
 I o tome negde po sajtovima.

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

zankiki:
Ja ih koristim na kompjuteru, i nikako ne mogu da podesim da vidim recimo bajbok, futoški dunavac (iza Čerevićke ade)...

Na starim kartama je to sigurno bilo ucrtano. Može li neko da proveri da li ima prikazane te lokacije, ako ih na kartama ima, onda mi ostaje da se igram dalje....

LSI:
Ја сам у међувремену на телефону све обрисао и инсталирао поново.

Скинуо сам све три карте (Дунав, Тиса, Сава) а скинуо сам још један каталог карата (у имену има ДСТ) и ту има карата из Европе - скидање је трајало баш дуго, можда и више од десет минута.

Сад видим Бајбок (и остале рукавце), виде се дубине (као изохипсе) али нема словних ознака. Не пише име ни једног насеља, нити аде... Нешто очигледно још увек нисам добро наместио па стоји да ћу морати да седнем с неким ко је то све "апсолвирао".

Ко је за пиво, нека се јави!
Ако је мало једно, може и два (више не може јер нећу упамтити оно што ми се показује, а подразумева се да пијемо обојица).

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju