E, ovako treba... > Metalni čamci

Od virtuale do reale II

<< < (30/41) > >>

Zoran T:
Priprema i spolja sve u osnovnu...

Zoran T:
I ove Mg anode zavarene i montirane pre farbanja

LSI:
Верујем да знаш, али због оних који не знају, аноде се никад не фарбају. Заштити их добро.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Zoran T:
Samo isto izgledaju kao i osnovna boja...protektori se ne farbaju i povrsina na koju nalezu se ne farba...cak i jedan deo povrsine lima oko protektora (anode) ne bi trebalo farbati ali radi i ovako...
     Za 10m2 povrsine treba oko 350gr protektora...najbolje ih montirati blizu spoja 2 ili vise tabli a da mogu i lako da se zamene kad zatreba...imam ih 4kom po tabanu  za korito + jedna veca na zrcalu a blizu pente ...ima gotovih pogaca ili suza da se kupe ja sam ih pravio od magnezijumske sipke...
           Prilikom obrade magnezijuma voditi strogo racuna da je lako zapaljiv i dosta mekan pa se teze busi ili sece...brusilicom bukvalno nezno samo 20-30 tak sekundi pa u vodu na hladjenje par min...opiljke od magnezijuma pazljivo treba skupiti da se ne zapale jer prva varnica napravi prskalice svud po ponku ili radionici...magnezijum je za slatku vodu a cink anode za slanu vodu i to vazi za sve vrste metalnih camaca kao i za pete motora,Z noge itd...

zankiki:
Jedva čekam da ovo zaplovi!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju