Nautika opšta... > Turističke reportaže

Amsterdam za vreme parade

<< < (2/3) > >>

Alexa:
Savrsen i nadahnut opis, stvarno je zadovoljstvo citati. Dok sam ovo citao, pade mi napamet sa koliko ksenofobije sadasnji mladi ljudi gledaju na Evropu. Voleo bih da mi je utisak pogresan ali, bojim se da nije. Gledajuci statuse i komentare na FB sa nekom setom primecujem da je sve manje znanja, zelje za ucenjem, upoznavanjem drugih kultura i obicaja. Bira se laksi nacin (sto bi se nekad kazalo "linija manjeg otpora"), ogromna vecina radije bira teretanu nego biblioteku, radije sa neosnovanim prezirom gleda na razlicitost umesto da pokusa da je razume. Malo se putuje, malo cita, uci .... Ili sam ja toliko mator i tvrdoglav da ne menjam svoje "svetonazore", i u ovim godinama znatizeljan i gladan znanja i informacija :) Ko ce ga znati, mozda ne mogu da se ukopcam sa "savremenim trendovima" i "Pink kulturom". Sve u svemu, ubedjen sam da, kada bi upitali ove omladince, sta znaju o Amsterdamu, polovina ne bi znala u kojoj se drzavi nalazi. Jos jednom, svaka cast za opis, naravno i fotografije.  thumbup

Kapetan:

--- Citat: Zakeralo  10, 02, 2017, 17:26:22 posle podne ---Kapetane, Amsterdam je za taj jedan dan zaradio ako se dobro secam 4mil. evra od turizma. A mi potrosimo ....

--- Kraj citata ---

a jasno, novac iznad svega drugog... farma, vb, parovi & crew

u evropu se curak okrece... nema vise idiotiskih neoliberalnih levih stavova, napustaju se te retrogradne ideje naveliko .. puca im poredak uzduz i popreko ... e ali mi Srbi smo u kontra fazi pa cemo kad svi iskoce iz tog voza da uskocimo u isti i nastavicemo da imamo one koji podrzavaju LGBTP i slicno, kao nasa Vlada  ... to su isti oni ljudi koji su u Jugoslaviji bili jugosloveni ...

MiletaStamat:
E zato volim ovaj Forum, što se pored nautike može još mnogo toga korisnog naučiti. Laza je živa enciklopedija. Mnogo toga se od njega može naučiti, a i ono što ne zna on se potrudi da sazna i da nam ovde prezentuje. Kao i ostali članovi foruma. Bravo za sve.

Zakeralo:

--- Citat: Kapetan  10, 02, 2017, 17:39:43 posle podne ---
--- Citat: Zakeralo  10, 02, 2017, 17:26:22 posle podne ---Kapetane, Amsterdam je za taj jedan dan zaradio ako se dobro secam 4mil. evra od turizma. A mi potrosimo ....

--- Kraj citata ---

a jasno, novac iznad svega drugog... farma, vb, parovi & crew

u evropu se curak okrece... nema vise idiotiskih neoliberalnih levih stavova, napustaju se te retrogradne ideje naveliko .. puca im poredak uzduz i popreko ... e ali mi Srbi smo u kontra fazi pa cemo kad svi iskoce iz tog voza da uskocimo u isti i nastavicemo da imamo one koji podrzavaju LGBTP i slicno, kao nasa Vlada  ... to su isti oni ljudi koji su u Jugoslaviji bili jugosloveni ...

--- Kraj citata ---

Necu da offujem vise samo jos ovo. Kod Holandjana je novac na prvom mestu vekovima, pa ne vidim da su izgubili kulturu i samosvest o naciji. Prva zgrada berza je u Amsterdamu otvorena 1642. Velika razlika je sto se novac koristi za dobre stvari. Novac je neophodan da bi se opstalo u ovom svetu.

Ostalo na pp da ne trujemo ljude.

Pozzz

DuleN:
Neverovatno, ali pola tema i postova se obrne na politiku.. Ja stvarno ne znam zasto? Daleko sam ja od misli da je ovde u Srbiji dobro, ali ja sam ZIVEO 340 i kusur godina u inostranstvu i vratio sam se ( HVALA BOGU !!!) ponovo u Srbiju. I za to imam argumente, a bas bi voleo da cujem argumente protiv?
Koliko je porez na profit na zapadu?
Koliko je porez na imovinu u ES?
...
Ma, hajde da ne tupim...
Samo napred, kome god se svidja ... Meni je ovde sasvim dobro...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju