E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Тражи се... електричар

<< < (2/4) > >>

maverick:
Filter, odnosno separator za gorivo je odlična stvar...izdvajace vodu iz goriva, koja se vecinom stvori u rezervoaru kondenzacijom....ne vozis se puno pa u toj čaši nece ni biti neke vode....ali cuvace motor  svakako

LSI:
Зокс, најлепше хвала.
Мој мотор је Хонда БФ25А али мислим да су мотори практично исти.

Од нашег пријатеља са форума, прошле године, добио сам више различитих линкова на којима сам нашао разне шеме. И оне су, као и ова ваша, мени прилично непрегледне јер то није мој фах. Видим ја то на слици где која жица полази и где завршава али кад погледам на сноп жица испод конзоле...
За мене су оне друге шеме, из оних америчких приручника "Dummies guide" у којима пише: "Узмете плаву жицу, одсечете 12,5 цм, спојите са другом плавом..."

У сваком случају, корисна је напомена у вези бобине и алтернатора - да могу мајстора да замолим да обрати пажњу...

Мораће неко други да погледа шему.

LSI:

--- Citat: maverick  15, 04, 2017, 19:52:52 posle podne ---Filter, odnosno separator za gorivo je odlična stvar...izdvajace vodu iz goriva, koja se vecinom stvori u rezervoaru kondenzacijom....ne vozis se puno pa u toj čaši nece ni biti neke vode....ali cuvace motor  svakako

--- Kraj citata ---

I ja se nadam da će odvajati vodu. Uz filter koji je fabrički postavljen ispred karburatora, trebalo bi da motor dobija zaista čisto gorivo. Obzirom na to koliko se vozim (mada ću uskoro imati dosta više vremena nego do sada), mislim da će mi uložak filtera potrajati, tako da ovo vidim kao jednu korisnu investiciju.

LSI:
Шта да кажем после овога?

Можда само - Зокс, хвала лепо. Ово свакако заслужује да частим  114 - само ми пружите прилику.

То су упутства за мој ниво познавања електрике. Зато се искрено захваљујем. Улепшали сте ми ово лепо празнично јутро.

Иако многи тврде да Бога нема, ја сам често говорио да га има, па макар био као мрав мали - само га треба пронаћи.
Ја сам га јутрос пронашао у вашем одговору.

Вама и вашој породици желим све најлепше и да у лепом расположењу прославите празник Христовог васкрсења.

Искористићу прилику да Ускрс честитам и осталим нашим пријатељима с форума. Ово је једна од оних ретких прилика кад можемо једни другима у исти дан да честитамо исти празник. Следећи пут биће то тек 20. априла 2025. године.

MiletaStamat:
Lazo nemoj da se čudiš  jh. Pa ti si me naučio da su na ovom forumu samo dobri ljudi, uvek spremni da pomognu, posavetuju, da se našale, kad treba da su ozbiljni itd,itd. A za Zox-a imam samo reči pohvale. Još nisam zaboravio sa kojom ljubaznmošću je mene i mog kolegu dočekao u Apatinu, nije mu bilo teško ni da nas upozna sa nautičkim znamenitostima Apatina i okoline. Čak smo uspeli i da amalo zaplovimo Dunavom

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju