Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Pomoc pri kupovini camca oko 7000e...

<< < (6/8) > >>

mesechar:

--- Citat: zankiki  02, 02, 2017, 14:59:37 posle podne ---Tim sam se i vodio kad sam rekao da je preskupo, ali nisam hteo da navodim svoj primer...
Za nešto više para, Marissa je ipak mnogo ozbiljnije plovilo. Samo treba imati spremne pare, jer dobre kupovine ne stoje dugo na oglasima.....

--- Kraj citata ---

Dobre kupovine nekad I ne stignu do oglasa ....

Savski Dunavac:
Svojevremeno sam imao Natrix-a, na linku je prikaz kako izgleda unutra. Lik koji ga je kupio od mene je cak ugradio cak i WC u njega.  Slazem se da je nov camac ipak nov ali sigurno postoji razlika u kvalitetu izmedju fabrickih korita (tipa pasara, dalmatinka, primorka itd.) i STR-ovskih korita   

despotbg:
a ovo ?
http://www.kupujemprodajem.com/brod-8-m-22380643-oglas.htm
Zadnji kraju mu je nadogradjen tako da na toj nadogradnji stoji motor. Pokusacu da nabavim sliku uskoro

maverick:

--- Citat: oblak  01, 02, 2017, 21:56:11 posle podne ---Razlika je Kapetane drasticna u savladjivanju otpora. Otpor propele u vodi je srazmeran voznji kolima trecom brzinom na blagoj uzbrdici. Tu su opterecenja na radilici daleko veca nego na automobilu. Hrvati ubijaju motore na barkama pri panulanju bas zbog toga , kada moraju da voze brzinom oko 5 km/h. Radije kupuju male pomocne vanbrodske do 10 ks pa s njima na 2500 rpm vuku jesku.

--- Kraj citata ---

Točno tako...za to i postoje troling venitili na brodskim i poboljsanja na vanbrodskim bas iz ovih razloga

oblak:

--- Citat: despotbg  21, 02, 2017, 16:15:06 posle podne ---a ovo ?
http://www.kupujemprodajem.com/brod-8-m-22380643-oglas.htm
Zadnji kraju mu je nadogradjen tako da na toj nadogradnji stoji motor. Pokusacu da nabavim sliku uskoro

--- Kraj citata ---
Jos jedno Elan-Bata-Natrix korito. Verovatno je izvorni Bata sa nekim preradama. Sve je to isto u smislu korita, glisersko klasicno sa dodatom kobilicom da malo bolje drzi pravac. Istu su dodali Natrixu. Bata je naj losija opcija jer je vrlo tanke plastike ( mali broj slojeva) a i sama izrada je onako losa zanatlijska. Inace u Srbiji camce prave od poliesteskih smola koje nisu dobrog kvaliteta pa su camci izuvijani ili zvacu po palubama. Ja ne znam sta je a cenom, ovakvo korito je u fuul stanju bilo za ove pare a sad svaka skalamerija kosta bogatstvo. Ponuda je ocajna plasticnih camaca ni sam ne znam za sta bih se odlucio.  Ja bih kad bih trebao da kupim brod za pare do 7000 odlucio se za Adriu 660 koju sad pravi Marenostrum iz Opova ili Kornata. Dobri brodovi,  koji u deplasmanskom rezimu lepo plove sa malim snagama motora. Mislim da Adria iz Opova ima cenu oko 6000 u kitu nova. Polovnih nazalost nema jer se sve prodaju za Crnu Goru. Kornat ima na Stenci jedan odlican. E sad nema ih po oglasima ali verujem da je svaki na prodaju ili skoro svaki. Moras krenuti po marinama ne po oglasima. Dobri brodovi ne stignu u oglas , prodaju se na marini . Po oglasima su " ranjene srne" koje ili su preskupe za ono sto nude ili su krsevi. Ne vredjam nikog samo prepricavm svoja iskustva.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju