Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Porez na plovila u 2017.
LSI:
Љубо, у овој земљи већ има један који нам свима стално нешто смањује.
А што се тиче такси, чини ми се да су летос биле мењане и да су од тад остале исте али нисам сигуран. Ако и има промена, и оне би требало да прате раст инфлације, а то значи да нема драстичног пораста.
После Нове године објавићу списак свих такси које се плаћају уз захтев за прву или продужену регистрацију.
Sent from my P9000 using Tapatalk
LSI:
Ево да испуним обећање - информација о таксама које се плаћају у капетанијама.
Ради се о републичким административним таксама које надлежно министарство, по утврђеној методологији, усклађује и објављује обично у јулу сваке године.
Дакле, таксе које су објављене јула 2016. и даље су важеће.
У прилогу је текст документ у ком сам издвојио таксе које плаћају наутичари.
Заборавих, па да додам - нису ово све таксе које се плаћају. Има ту и такси за подношење захтева и издавања дупликата итд. Мораћу, кад мало отопли, да одем до капетаније да узмем читав списак. Ипак, мислим да је и ово што сад дајем, добра информација.
Ljuba:
Ti bre treba da se upišeš "tamo gde treba" i da postaneš drug Član! tamburanje
Da si to na vreme uradio sada bi, u najmanju ruku bio glavni u Kapetaniji, pa ni oni ne znaju sva ova sitna crevca.
LSI:
--- Citat: Ljuba 06, 01, 2017, 10:25:11 pre podne ---Ti bre treba da se upišeš "tamo gde treba" i da postaneš drug Član! tamburanje
Da si to na vreme uradio sada bi, u najmanju ruku bio glavni u Kapetaniji, pa ni oni ne znaju sva ova sitna crevca.
--- Kraj citata ---
Хвала Љубо али ја сам у животу био члан само библиотеке "Матице Српске" у Новом Саду, од своје шесте па до осамнаесте године и то је једино што се може наћи у мојој биографији.
Пазио сам ја с ким се дружим од малена...
А што се тиче тога да бих био "главни" - ма волео бих ја понекад да сам главни у кући али и то ми полази за руком само кад сам сам.
bsiki:
Sta treba i koliko kosta upis nove pente u plovidbenu dozvolu?
Sent from my GT-N8000 using Tapatalk
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju