E, ovako treba... > Plovila

PASARA ISTRANKA

<< < (18/77) > >>

MiletaStamat:
Stavio bih ga na moju stajaću visino, za tebe je već problem, morao bih da ostavim šiber pa kad mi dodješ u goste otvorim  6589

LSI:
Колико ја видим, овај тврди кров је фиксно постављен изнад управљачког простора изнад улаза у кабину.

Онај рам позади је независтан и може се померати уназад - вероватно је идеја да се између тврдог крова и тог рама разапне нека сложива тенда која би правила сенку над задњим делом кокпита.

Сама конструкција тврдог крова је врло лака (не верујем да је тежа од 5 кг), а причвршћена је цевима за кров кабине.
Клиритни ветробран тешко да је тежи од 3 кг, сва три дела.

Практично, највећи отпор је на ветробрану код ветра из правца прамца ка крми, док бочни ветар не би представљао неку сметњу.

Обзиром на те тежине (како их ја процењујем) таква конструкција не би требало да значајније подиже тежиште пасаре и да има значајнијег утицаја на стабилност.

Мени је то решење и лепо и употребљиво. Ја бих само скратио "прозоре". Спустио бих ветробран до висине која даје заштиту управљачу од ветра, мада, пасара тешко да развија брзине веће од 10-12 км/ч при пуном гасу па ни тај ветар при вожњи не смета.

Bakara:

--- Citat: da se čovek pita  17, 11, 2016, 11:07:59 pre podne ---Stavio bih ga na moju stajaću visino, za tebe je već problem, morao bih da ostavim šiber pa kad mi dodješ u goste otvorim  6589

--- Kraj citata ---
Ma sedecemo kad ja dodjem stri

Zoran T:

--- Citat: da se čovek pita  17, 11, 2016, 11:07:59 pre podne ---Stavio bih ga na moju stajaću visino, za tebe je već problem, morao bih da ostavim šiber pa kad mi dodješ u goste otvorim  6589

za goste ladno pivo pa nek sednu... 114...u sustini jednostavno i lako izvodivo resenje...nema ni neke tezine tu u kg da remeti bilo sta kod istranke...visinu odredi po tebi kako ti odgovara ali nesmes nisko da mozes da ulazis i izlazis u kokpit bez puno gimnastike...prednje "staklo"obavezno malo vise iskosis ako duva vetar u pramac da malo smanjis otpor...neku bocnu zastitu od vetra ili kise nemas...dal li ti i treba...krov obezbedjuje pozicije za kacenje tende..materijal imas...generalno je ok
--- Kraj citata ---

steps:
Kreci u realizaciju thumbup kgk,
 ni ja ne bi stavljao fiksni vetrobran, ipak je to pasara, ovde je stavljena verovatno zbog uslova na moru....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju