E, ovako treba... > Plovila

PASARA ISTRANKA

<< < (36/77) > >>

MiletaStamat:
Verovatno ste u pravu. Razmišljao sam i ja o tome da će lak možda pucati, iako piše da je za čamce i spoljnu upotrebu. I na početku je bio lak, čak mislim da od se taj premaz nikada nije obnavljao od kupovine čamca. Videćemo koliko će izdržati, meni dovoljno i par godina, onda ću zameniti celu pregradu, jer joj je vreme da se menja, na daščicama ima sitinih pukotina od starosti. Sad je to napunjeno lakom pa kako mi bude.

broker975fx:
To sto pise da je lak za camce je uglavnom teska glupost i cist markentiski trik svih proizvodjaca. Da bi lak mogao da izdrzi i ne puca pored vrhunske pripreme i nanosa beskrajnog broja ruka u tankom sloju mora da se koriste dvokomponetni lakovi papreno skupi. Eventualno od jeftinije varijante nesto tipa iroco gold, mada to nije klasican lak ali solidno izdrzava. Kod ovog obicnog laka je posle muka to skidati ako hoces da izgleda kako treba

Zoran T:
Sunce sprzi sve i skupe i jeftine lakove...neke pre nake malo kasnije...vertikalna je povrsina u pitanju po kojoj ne hodas i ne sedis ne trljas nista preko nje tako da ce da traje...

MiletaStamat:
Konačno lepo vreme, a kada je sunce zna se na čamac, za sada, na žalost još uvek u dvorištu, i radovi. Juče se baš radilo, konačno završena krmena daska, sredjeno i nadgradje u delu gde se kači motor, jer je baš bilo oštećeno, kao i par flekica na koritu, tek da se ne vide ogrebotine. Sledi za par dana sitno štelovanje i spajanje kabine i korita.

Bakara:
Odlicno, pomak je veoma vidljiv! :)
Samo pre nego sto sve sastavis kabinu i korito, okaci motor pa vidi da li je antikavitaciona ploca motora u nivou u kom treba(ako vec nisi).
Za moj tip camca sam dobio savete od iskusnih, da treba da bude od 0.5cm - 2.5cm ispod ivice korita. Istranka ima mnogo drugacije korito, ali bi valjalo ako neko zna pozeljnu razdaljinu, pa da eventualno podignes/upustis za toliko to mesto za motor na zrcalu.
Ja cu morati jos malo da podignem, poturicu nesto... Prosli put sam primetio da motor gura vodu pa prska pozadi vise nego sto bi trebalo

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju