Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Izvlacenje broda iz vode

<< < (12/16) > >>

MiletaStamat:
Jednostavno je Lazo. Zveki ima čamac metalni, sa ravnim tabanom težine oko 3.5 tona, i on ga lepo veže uz obalu, tako da mu ostaje na vodi da može nekad iskoristiti lep zimski dan i isploviti, tako i ostali sa sličnim čamcima u Radeckom kao i manjim popularnim smederevcima. A bove danas izvlačimo da ih sačuvamo, nedaj bože od leda ili nečeg drugog. Ne može se svake godine kupovati sidro, lanaci bova, to na obalu pa na proleće opet vraćanje na mesto.
Ako danas odeš u svoju marinu, želimo ti lepo vreme, da popraviš malo utisak od juče  6589

LSI:
Јуче онако ружан дан, а данас...
Свануло јутрос ведро, сунчано, мада прохладно.

У марину сам стигао нешто око десет. Још са серпентина гледам усталасани Дунав. Кресте на таласима, кошава ради своје. Ипак, то се не да упоређивати с јучереашњим даном.

Отворио сам чамац, све коморе, да их ветар продува и сунце осуши. За десетак минута било је готово. Онда сам прешао на покривање чамца пластичном цирадом.

Ове године, одлучио сам да конструкцију бимини тенде спустим доле, тако да профил изложен ветру буде мањи. Преко чамца сам направио и "роштиљ" од летава које сам купио долазећи у марину, тако да летве приме на себе терет снега. Чамац сам поставио тако да прамац буде уздигнут, а крма спуштена. Приколица је подупрта, а за сваки случај, испод степеника на крми постављен је још један пањ - нема шансе да при пењању у чамац, чамац "вагне" и падне.

Кад сам завршио с чамцем, на ред је дошла приколица.
Испразнио сам оба танка за воду и сиви танк. Активирао пумпе, да проверим да нема заостале воде у цревима...

И тако, "о Митрову дану" сезона је затворена и запечаћена порцијом гирица и пивом у друштву пријатеља Армина.

Зима сад може да дође кад јој се хоће (а кад бих се ја питао - не би ни морала, па нека сам ја све ово урадио).

MiletaStamat:
I ja sam danas konačno završio svoju  letnju nautičku sezonu. Izvadio sidro i bovu, sve oprao, doneo kući i sada će sidro pored istranke u dvorištu čekati proleće. Do tada će se nešto čačkati oko Istranke, doradjivati, preredivati, skidati, stavljati i još ponešto. Uglavnom za proleće i novu sezonu biće sve spremno.

zveki66:
A ja sam posle jucerasnjeg dana provedenog na vodi i pecanju danas zavrsio u krevetu  loock4 tako da od planiranog izvlacenja sidra nije bilo nista. Ima jos dana, ne verujem da ce negde pobeci.

MiletaStamat:
Ajde, ajde, ne brukaj se. Drmni malo šumadijskog čaja i sutra ima da budeš kao nov  kgk

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju