Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
krpljenje bokobrana
Ljuba:
Jel možeš da daš neke smernice u vezi fleka sa matom i smolom, šta se kupuje gde se kupuje.
Zoran T:
Preko svega plastificirano sa jos jednim slojem mata...gitovanje i smirglanje(ne preterano)...dve ruke uljane osnovne za metal(to je bilo u radionici)..dve ruke uljane crvene...i dobit ce ili bele krugove kao bubamara ili bele "zebra stripes"radi uocljivosti...
Zoran T:
--- Citat: Ljuba 07, 03, 2017, 18:20:11 posle podne ---Jel možeš da daš neke smernice u vezi fleka sa matom i smolom, šta se kupuje gde se kupuje.
--- Kraj citata ---
Ljubo nista specijalno...smolu uzeo jos proslo leto preko KP od Emila Rutonica iz ns...neku kadu sam plastificirao pa mi ostalo...kazes coveku sta ti treba i on to posalje bio je najpovoljniji sa cenom...smola je "prednapregnuta"bila tj vec zamesan katalizator a ti dodajes samo ucvrscivac...mat 300g standardno tkanje malo grublje ali ok...prvo povrsinu malo grubom smirglom (60) nahrapavis...ja smolu (zamesanu sa ucvrscivacem)razblazim sa acetonom ili stirenom da bude kao mleko retka i to prvo mazem kao prajmer...sacekas da zasusi tolko da osetis da je lepljivo na prst a ne ostaje na prstu i onda dalje...skrojis i iseces svo platno po obliku kako ti odgovara i poredjas po redosledu mutis smolu sa ucvrscivacem 2-5% na malo kolko ti treba za tu ruku i polako
LSI:
Ако се ламинира у више слојева, платно обавезно треба укрштати. Под неким мањим или већим углом али никад се не препоручује да се платно слаже слој на слој тако да нити буду паралелне. Укрштени слојеви дају много већу чврстину ламината.
Zoran T:
lsi...to vazi za rowing tkanja koja su pravilno tkana (slicno kao pojas u kolima)pa ako idu jedan preko drugog za vise slojeva treba da se gadja ugao od 45% a za mat je sve jedno kako stavljas jer je tkanje haoticno pa nema sanse da ih slozis...obicno stavljaju 2 sloja mat od 300gm2 pa jedan rowing 450g pa do zeljene debljine..2+1=oko 2.2-2.4mm
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju