E, ovako treba... > Yamaha
Yamaha, problem elektronike
Bakara:
Tako isto i sa mojom pentom, čim dođe žena na čamac ona ne radi kako treba :D
steps:
Pre svega veliki pozdrav kolegi Mileti. Danas smo se sreli ispod mosta na Adi (pasara Vodice sa plavo-belom tendom), imao sam nameru da stanem i da se upoznamo i razmenimo iskustva ali sam kasno izasao na reku, a deca gladna ( ubise me pitanjima kada stizemo kod Tose na splav).
Ovu vasu temu “prozivljavam” protekle dve godine. Imam Yamahu siva kockasta kapa 8ks 4 takta 97 godiste . Prosle godine sam se druzio sa Jocom i Ratkom (servis, ciscenje karburatora, merenje kompresije i konzervacija), menjanje creva, prikljucaka za gorivo, stavljenje filtera (auto) izmedju rezervoara i motora, u jednom trenutku mi je Joca stavio i njihovu elektroniku, ali nista.
Motor pali na prvu, prima gas u leru, ali kada krene vuce do 2/3 gasa, onda krene stucanje, kada ga smanjim na 2/3 ide, malo trza i posle par minuta kao da nesto “prokine” i krene.
Na pocetku ove sezone je bio na servisu kod Peke u Banovcima ( zamenili su mu neku membranu i ultrazvucno ocistili karburator) i dobro je isao do pre neki dan, i danas me je zezao 20 minuta i na kraju je “povukao” isto tako je bilo i u povratku sa Ade Medjice.
Hvala na deljenju iskustava, mislio sam da se ovo samo meni desava, i podelicu i ja sa vama kada i ako resim svoj “problem”.
Jos jednom svima hvala, puno sam naucio na ovom forumu. Veliki pozdrav.
Marko
MiletaStamat:
Ne znam da li sam već ovde napisao, ali preko interneta sam našao da u Novoj Pazovi propravljaju elektroniku firma se zove DEJANOVIĆ ELEKTRONICS, ja sam pričao telefonom sa Milošem, ljubazan je i odgovara na sva pitanja, a ja sam ih imao podosta. Telefon je 063 313 8338, Kapetane da odneseš tu svoju elektroniku da pregleda, možda stvarno nije dobro popravljena. Isto repariraju staru elektroniku koju odnesete. Sad ko to zna da skine sa motora, odnese, pa posle sve ponovo sam vradi, proći će jeftinije nego da ide kod majstora. Ja to nisam znao, mnogo mibtamo nešto žica, zato sam zvao majstora. Mada on kaže da je lako, makar kod jamahe idu sve žice boja na boju, možda jednom i probam ko zna, za sada ne pipam, jer se prvi put srećem sa vanbrodskim motorima.
MiletaStamat:
E STEPS šteta što si žurio, mogli smo se upoznati, ja sam skoro svaki dan u marini, ne mogu bez čamca pa to ti je. Do danas sam bio na odmoru, sutra počinjem pa neću baš moći ceo dan, ali verovatno svako slobodno po podne ću biti ili u rukavcu pored čamca ili ploveći na Savi, pa ako se sretnemo obavezno da se upoznamo. Nisam obratio pažnju na čamce koji prolaze pored mene, gledam samo da me ne potkači neki gliser talasima.
Kapetan:
--- Citat: da se čovek pita 04, 09, 2016, 23:14:35 posle podne ---Ne znam da li sam već ovde napisao, ali preko interneta sam našao da u Novoj Pazovi propravljaju elektroniku firma se zove DEJANOVIĆ ELEKTRONICS, ja sam pričao telefonom sa Milošem, ljubazan je i odgovara na sva pitanja, a ja sam ih imao podosta. Telefon je 063 313 8338, Kapetane da odneseš tu svoju elektroniku da pregleda, možda stvarno nije dobro popravljena. Isto repariraju staru elektroniku koju odnesete. Sad ko to zna da skine sa motora, odnese, pa posle sve ponovo sam vradi, proći će jeftinije nego da ide kod majstora. Ja to nisam znao, mnogo mibtamo nešto žica, zato sam zvao majstora. Mada on kaže da je lako, makar kod jamahe idu sve žice boja na boju, možda jednom i probam ko zna, za sada ne pipam, jer se prvi put srećem sa vanbrodskim motorima.
--- Kraj citata ---
pravo da ti kazem muka mi malo od majstora... zbog tih problema prosle godine nisam skoro ni bio na vodi a ni ove....
realno gledano sve su to priuceni majstori ..
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju