E, ovako treba... > Brodogradnja

Deplasmanska plovila 21' za izgradnju metodom ,,šivenja i lepljenja"

<< < (3/4) > >>

Jova:
Pitanje ? Predja kabina u provi kolika bi visina bila optimalna,odnosno da li težiti da ona bude što viša ili prednost dati ravnoj palubi iznad za boravak i sunčanje na uštrb visine kabine ispod.

Jova:
Redwing 18 mi je favorit,ravno dno,nema natkabinu,pogon mali vanbrodski motor,niska potrošnja,lako ga je vući na prikolici

Jova:
Drugi favorit mi je Bateau MM21 u mojoj varijanti bez natkabine. Trup širok komforan,mali gaz,potreban mali vanbrodski motor.Izostavljnjem natkabine dobija se veliki kokpit i velika kabina.Čvrsta sklopiva tenda može se iskoristiti za postavljanje solarnih panela,pa i u nekoj varijanti može i elektro pogon sobzirom da je za pokretanje potrebna mala snaga.Prepravio sam originalni crtež u paintu pa se unapred izvinjavam ako nije pregledno.

LSI:
Оба су лепа али и за једно и за друго решење потребно је да неко има где, да има са чиме, да зна како и онда много, много рада.

Што се тиче размишљања о надкабини, ево мишљеса из личног искуства.
Имао сам чамац с ниском кабином и желео сам надкабину. Потрошио сам много времена, потрошио сам много пара и добио сам надкабину а онда сам закључио да ми она не значи толико колико сам мислио.

Изградњом сам угрозио стабилитет пловила (код ова два модела мислим да то не би био случај због прилично широког трупа у оба случаја). Класична тенда изнад кокпита много тога решава ако се пловило не користи за дуге пловидбе по лошем времену.

Jova:
Imam  dvorište i garažu,imam gomilu raznog alata.Sa prijateljem sam već pravio  brodić veličine Redwinga18 sa dodatkom natkabine.Sa tehničke strane nautikom se dugo bavim mada uglavnom iz hobija.Ugrađivao sam ljudima i vanbrodske i brodske motore,bavio se marinizacijom,ugrađivao
mehaničke i elektro istalacije,koristio epokside i razne druge hemijske proizvode.Sam se nisam upuštao u brodogradnju jer to traži potpuno angažovanje ako hoćeš nešto da napraviš u razumnom roku.Vreme koje mi nedostaje stiže za par godina.Penzionerske dane nameravam da iskoristim za izgradnju brodića koji će moći da vuče moj auto na jednosovinskoj prikolici,Sad eto razmatram projekte i kačim ih ovde pa ko ima neki savet uvek je dobrodošao.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju