E, ovako treba... > Brodski motori

Curenje ulja na ispusnom crevu

<< < (3/3)

Mornar u kanalu:
Може да крене зато што га тера центрифугална сила , тако се иначе и врши подмазивање делова мотора који нису под притиском уља (клипови , карике и цилиндри) . Пошто се 90% мотора окреће удесно гледајући са предње стране највећа центрифугална сила баш је са те стране где ти се налази тај испуст за уље .

oblak:
crevo 23 bi trebalo da je iber, spoj izmedju bloka i poklopca motora. Druga varijanta je da je izmedju usisne grane i kartera. Na samom iberu moze i da duva ali ne da dimi a na sipki ulja ne sme da duva. Kad izbija sipku ulja ili duva onda je problem sa karikama sigurno

oblak:
Da li mu fafricki pumpa za isusivanje ulja stoji tako nisko? na svim mojim dizelima pumpa je bila potignuta do gornje tacke motora. Meni je to jako nisko kako si stavio na slici. Probaj da stavis duze gumeno crevo a pumpicu za istakanje ulja digni maximalno koliko imas mesta. Ona ce vuci ulje pri zameni i da je metar iznad motora.

Kapetan:

--- Citat: oblak  25, 08, 2016, 08:35:00 pre podne ---Da li mu fafricki pumpa za isusivanje ulja stoji tako nisko? na svim mojim dizelima pumpa je bila potignuta do gornje tacke motora. Meni je to jako nisko kako si stavio na slici. Probaj da stavis duze gumeno crevo a pumpicu za istakanje ulja digni maximalno koliko imas mesta. Ona ce vuci ulje pri zameni i da je metar iznad motora.

--- Kraj citata ---

da, fabricki je tako nisko namesteno , proverio sam i na drugim Primama, identicno je
ne duva ni na meracu ni gore... a malo mi heavy da iberlauf duva u masinski prostor ...

kole:
Pritisak blowby gasova isteruje ulje jer je cev pumpe uronjena u ulje (što je i normalno). Problem je što se ventil otvara (verovatno od vibracija), probaj nekako da fiksiraš polugicu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju