Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

Ko bi rekao,gotova budzevina kabine

<< < (3/6) > >>

Zoran T:
E vala bas ste je nabudzili...na onoj skici sam(miletov camac) ti poslao kabinu bocne povrsine oko 3.4m2...ovde na kabini imas povrsine jednog boka kabine vece nego prednje jedro od mikrotonca...korito ste ojacali manje vise ok...cuvajte se vetra...sretno  114

mile-ns:

--- Citat: Zoran T  02, 08, 2016, 23:10:24 posle podne ---E vala bas ste je nabudzili...na onoj skici sam(miletov camac) ti poslao kabinu bocne povrsine oko 3.4m2...ovde na kabini imas povrsine jednog boka kabine vece nego prednje jedro od mikrotonca...korito ste ojacali manje vise ok...cuvajte se vetra...sretno  114

--- Kraj citata ---

Korito je ojacano L profilom 50x5mm sa obe strane,a sredina ima T profil zbog patosa,kabina je bash budzevina zesca,ali videcemo kako ce biti na vodi. Kazu ljudi da je to ok. E,sada videcemo,niza kabina je 1m visine i 2m sirine,a vislja je 1,4m visine i 1,85m sirine.....
Videcemo sta dunav kaze.....Teziste bi trebalo da bude tacno izmedju dve kabine(tu ce sve da stoji od stvari,na sredini......

Kapetan:
cuvaj se vetra...
po meni camac ce biti jako nestabilan zbog tezine a i povrsine nadgradja...
svako pristajanje ce biti veliki problem jer se prednji prozor ne otvara
napravi da se prednji prozor otvara obavezno
preglednost je jako losa za voznju, neko ce ukociti kicmi u vrat pokusavajuci da vozi, ili ce morati da stoji sve vreme ...
hod oko camca sa vise ljudi u camcu moze biti jako rizican , i po meni postoji mogucnost prevrtanja

licno mislim da iz bezbedonosnih razloga sve treba uraditi iz pocetka , za polovinu niza kabina sa oborenijim ivicama kako bi se smanjio uticaj vetra, po vrhu kabine drzaci za ruke i slicno ...

Zoran T:
Mile takva kabina napred je jako nezahvalna i neprakticna i sa takvim ravnim krovom jako losa...kazu ljudi ok i tu se slazem ali samo bravarski uradjeno pedantno i to je ok...kabine imaju pad na napred i imaju neki blagi preluk u poprecnom preseku...ovako ti prvo zaklanja vidno polje pa ispred pramca nista ne vidis...sve padavine ostaju na krovu od vode do snega ili cure gde oce a ne gde treba...iznenadi ces se koju kolicinu kondeza stvara(i do 50% vise nego kosa),jos bez prednjeg otvora...tesko ces stvari da prebacis od napred ka nazad a sa 20l benzina ces biti atrakcija za posmatrace...napred treba da otvoris komplet prolaz sa krovnim otvorom(kao kod pasare) i velikim dvokrilnim vratima da obezbedis komunikaciju,luftiranje i bi ce ti lepse na vrucini da vozis pentu na rucicu i gledas kroz kabinu i bolje cescda vidis nego ispod onog lima da viris... to eventualno ako pada kisa...i te lezajeve da preradis da budu funkciknalniji...pitaj slobodno

mile-ns:

--- Citat: Zoran T  03, 08, 2016, 15:05:58 posle podne ---Mile takva kabina napred je jako nezahvalna i neprakticna i sa takvim ravnim krovom jako losa...kazu ljudi ok i tu se slazem ali samo bravarski uradjeno pedantno i to je ok...kabine imaju pad na napred i imaju neki blagi preluk u poprecnom preseku...ovako ti prvo zaklanja vidno polje pa ispred pramca nista ne vidis...sve padavine ostaju na krovu od vode do snega ili cure gde oce a ne gde treba...iznenadi ces se koju kolicinu kondeza stvara(i do 50% vise nego kosa),jos bez prednjeg otvora...tesko ces stvari da prebacis od napred ka nazad a sa 20l benzina ces biti atrakcija za posmatrace...napred treba da otvoris komplet prolaz sa krovnim otvorom(kao kod pasare) i velikim dvokrilnim vratima da obezbedis komunikaciju,luftiranje i bi ce ti lepse na vrucini da vozis pentu na rucicu i gledas kroz kabinu i bolje cescda vidis nego ispod onog lima da viris... to eventualno ako pada kisa...i te lezajeve da preradis da budu funkciknalniji...pitaj slobodno

--- Kraj citata ---
Kabina ima blagi pad na napred,lezaje se menjaju,ventilacija je resena nazad,a napred ce biti neki otvor ili sta vec,nece se ulaziti od napred,jer ce biti parkiran u rikverc i to sam pitao coveka da li je to probleom,on kaze plati iparkiraj na krov :)
Koliko je bilo para....Jbg nije moglo bolje,nesto materijala sam imao,nesto uzeo od komsija..... Znam da nije dobro,ali.......Sta da se radi....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju