Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Iskustva sa vode

<< < (2/13) > >>

Bakara:
Ima zanimljiva tema o komunikaciji na vodi  114
http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,14723

mladjo:

--- Citat: Bakara  01, 08, 2016, 14:46:52 posle podne ---Ima zanimljiva tema o komunikaciji na vodi  114
http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,14723

--- Kraj citata ---
Lazo je na tu temu  napisao Doktorat.
--- Citat: HOGAR  01, 08, 2016, 13:46:36 posle podne ---Lazo,pošto si ponovo plovan,treba da kreneš od jaslica da učiš o nautici,nemoj da te mrzi.Kada te ne mrzi da sitnu knjigu  pišeš,nemoj da te mrzi  i edukovanje,bar što se tiče tvog čamca i motora,aman.Bar pola onih što su ovo pročitali su zatražili hitnu med. pomoć,jerbo su od smejanja,stali da dišu.Šest-sedam godina si na forumu,bre Lazo,nema smisla.Ovo ti pišem iz najboljih namera,ali se odnosi i na druge članove.Svako može,a po meni i mora,prvo da savlada sve o svom čamcu i motoru,pa onda i šire,ako ima vremena i volje.Predlažem,da admini otvore rubriku -.POMOĆ NA VODI.-,tako da i putem neta na telefonu,tabletu,lapatopu,forumaš može da zakuka -upomoć-uvek neko visi od iskusnijih forumaša na portalu,pa će pomoći,osim ako nismo nemci 56568,bio nevoljnik na mokrom ili suvom..Na dalekom zapadu lučka kapetanija služi svom narodu i za ove stvari,a kod nas bi hapsili za takvo uznemiravanje organa  sajkaca,ajd debo Dunav 25648

--- Kraj citata ---
Hogar se rodio sa velikom maturom,pa mu je prvi puta ugledavsi Motor sve bilo u malom prstu.

Bakara:
@mladjo
Ja to zbog Hogara ostavio, mozda mu posluzi ako nije video temu  hi

LSI:
Нисам јуче поподне био при рачунару, што би се рекло, па нисам могао одмах да одговорим Хогару.

На самом почетку текста, нагласио сам да је он намењен нама "основцима" а не вама с наутичарским високим школама и академијама.

Зато одбијам сваку личну, моралну, материјалну и кривичну одговорност за све случајеве умирања од смеха од стране високообразованих наутичара који носе све знање овог света испод својих капетанских капа.

За мене је догађај који сам описао само каменчић искуства више у мозаику који с великим задовољством слажем. Биће њих још доста, ако Бог да, и писаћу о њима кад год помислим да би текст могао разонодити неког и можда неком бити од користи. Ако и не буде, сигурно неће нашкодити ником.

И као што Хогар рече, крећем од јаслица и зависно од времена које ће ми бити на располагању, у јаслицама ћу се задржати  дуже или краће али сигурно нећу прескакати лекције. Јер свака прескочена, чека негде скривена испод површине, иза неког напера, у неком плићаку или иза кривине.

Мени ће бити велико задовољство ако овај текст који сам написао помогне бар неком од наутичара, искусном колико и ја, а то значи неколико десетина сати проведених на води, да макар овај проблем који сам описао препознају и превазиђу.

И на крају, један савет мојим другарима из јаслица.
Не обраћајте ви пажњу на овај Хогаров коментар колико година сам ја на форуму. То се не броји - броје се сати на води. Само на води научена лекција је заиста научена.
Зато, немојте се устручавати да пишете о својим искуствима, да питате или да нама осталима дате користан савет. Само тако, сви заједно, одрастаћемо у праве наутичаре па ће нас, можда, једног дана, ови прекаљени који све знају, примити у своје друштво као себи равне.

А ви, образовани, прекаљени, немојте да вам буде тешко, напишите и ви нешто, поделите с нама делић вашег искуства, помозите нам да брже савладавамо градиво. Уосталом, то и јесте једна од функција овог форума.

Ух... опет сам одужио... Да ли су ови искусни преживели?

HOGAR:
Jedva  nutss  lol.Inače,za Mladju,šta god nabavim nešto novo od imovine,nastojim brzijeh dana da apsolviram istu,što iz uputstva,što od onih iskusnijih po tom pitanju,hvala lepo.Sto se tiče tebe Lazo,jesi elokventan i pismen,ali po ovom pitanju ti je prvo  proradila sujeta,umesto razum.Po tebi bi trebalo čekati problem,spontano,pa onda i jao i kuku  eek,ali nema veze,stičem iskustvo  ha.Budi Bog sa nama 56568.Pitam se,kako si učio vožnju auta,jesi li odmah seo za volan,pa počeo da pritiskaš dugmiće i pedale,da vidiš šta će da bude,pa sipao gorivo u čantru za šoferku,a rashladnu tečnost u rez. goriva,tek da vidim jel to to,ili sam se zaebao sha.Ti ,kako si krenuo stići ćeš do osnovne negde 2050,cenim lol.Inače si promašio suštinu onoga što ja napisah.Ovaj forum je prevashodno i namenjen početnicima,i iskusniji su uvek tu da pomognu,na kraju i ja sam ovde dosta naučio,bez da lupim u naper,pa da onda kukam i pišem o tome nekoliko dana.Ne treba ironije ovde Lazo k5,samo zdrav razum i  dodo

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju