Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Iskustva sa vode
Bakara:
Au Marke, ovo je bilo bas ozbiljno...! Hvala Bogu pa ste svi dobro, stvarno je svaki detalj u toj prici krenuo pogresno.
Hvala ti sto si ovo podelio sa nama na forumu, jer opreznosti a i pripremljenosti na slicne neocekivane situacije, nikad dosta. Ako nista, sledeci put kad budem sipao gorivo na camcu, seticu se ovoga i sigurno cu to dosta pazljivije raditi thumbup
Kapetan:
Auuu Marke, imali ste debele srece... ja zato ne volim da mi iko cacka oko camca... ako treba sve sam odradim ...
ali naravno nije bas uvek tako ....
Sad u subotu u Volosu resimo da napravimo djir jedrilicom i da obidjemo decu koja su nam jedrila sa lokalnim klubom (jedno moje dete a ostali drugari iz kluba )...
Obidjemo malo oko klinaca plovimo tamo vamo a zvezda upekla... tog dana nesto nismo isli na plazu i resimo da se bucnemo sa broda, pogledam nalazimo se na recimo 300-400 metara od obale... ma reko blizu je da ne obaram sidro odosmo malo dalje.. i pomerimo se na recimo 700-1000 metara od obale..
Uletimo u vodu malo kupanja i slicno... ostavio sam motor ukljucen dok smo se kupali , ali posle par minuta dobacim zeni ugasi motor i malo zadrzi prst na dugmetu (da se ne upali ponovo) ... Zavrismo kupanje , reko da kresnem motor, kad djoku samo vergla...
Zezanje tamo zezanje vamo, al vetar nas vuce ka obali ... odmah se setim " brod cuva kapetana od mora , a kapetan brod od obale "... krenem da bacim sidro kad ono nece (zaglavilo ...)
krenem da palim motor na kabl, prespojim gel baterije sa baterijama motora (sto nikako nije dobro, al sta cu ) kad ono samo veergla i dalje..
a vetar nas priblizava obali... zovi drugara u luci, zovi drugara na vodi .. razmisljaj o dizanju jedra pa da se udaljim od obale... troje dece na ladji samo gledjau sta radimo ... na kraju krenu sa gliserom nekako da nas odvajaju od obale...
elem ... posle 10 minuta slepanja... meni padne na pamet da pogledam instrumente... kad ono STOP dugme zaglavljeno i zavrsnom polozaju .. sve mi jasno..
eto mala glupost i zamalo havarija...
Bakara:
Ova tema ima potencijala, mozda treba promeniti naslov u nesto generalnije, npr "Neprijatne situacije na vodi" ili slicno, jer smo krenuli u tom smeru hi
LSI:
Имамо ми једну тему, зове се: "Искуства са воде".
Мислим да је то најпримереније место за овакве приче.
Свако од нас доживео је нешто лепо и нешто мање лепо, па чак и непријатно. Приче о тим догађајима и начинима превазилажења проблематичних ситуација су оно што сам и ја имао на уму пишући о свом искуству.
Било би добро кад би неко од наших администратора ове четири приче које смо изнели (Хогар, Марке, Капетан и ја) раздвојио и уз одговарајуће наслове касније било би лако да неко ко има интересовања те врсте нађе текст и можда корисну информацију.
Bakara:
thumbup
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju