E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Kada krecete na plovidbu?
Misha D:
Prilikom planiranja plovidbe, pogotovu visednevne, najopustenije je doci dan ranije u marinu, jos jednom proveriti plovilo i sve sisteme na njemu,oprati prozore i plovilo, proveriti vremensku prognozu, otici u nabavku hrane i pica, prespavati na plovilu i u ranim jutarnim casovima krenuti ( naravno posle manjeg dorucka).
Tada se do sledeceg mesta stajanja putuje u najlepse doba dana, sa malom sansom za neko nevreme, stize se oko rucka i sa dovoljno vremena da se odmorite i pripremite za sledeci nastavak plovidbe.
Kako vi obicno krecete na put?
tomicbanee:
Najlepše doba dana na reci je jutro. Sve je ispred tebe...
MoravskiLubenicar:
Mi oko podneva doputujemo u marinu sa posadom 8 pasa i 2 mačke kgk,i pošto potrpamo torbe isplovljavamo k5 Nekada putujemo duže nekada kraće zavisi od vodostaja jer nam je osnovi uslov ŠTO MANJE BLATA jh i najkasnije oko 18 sati mi se ukotvimo uz rok-lajanje i zavijanje upavusi i poneko MJAUUUUUUUUUUUUUUU. E onda popijemo kafu,zasednemo na m4 i krene uživanje sledećih pet m4 dana... 25648
zankiki:
Nema se uvek vremena za tako nešto... Prozore ne perem nikad, niti proveravam, sve je uvek provereno.
Prognozu takođe nikad ne gledam. Brodić se ne boji nikakvog nevremena, a kad sam gledao prognozu, desi mi se da ni ne krenem koliko je loša, a na kraju od svega ne bude ništa. Zato već par godina unazad na prognozu ne obraćam pažnju.
Na brodu uglavnom imamo sve, pa pakovanja i nema. Četkice za zube, peškiri, posuđe... Sve je uvek tamo. Uglavnom se svodi na to da na putu od kuće do marine kupimo sve što nam treba, dok ja napunim vodu i slično, žena malo pospremi i krećemo. Sve ukupno od izlaska iz kuće do polaska nam treba oko sat vremena.
Doduše, mi plovimo svaki vikend od petka do nedelje, par puta u godini na 10-ak dana, i isplovljavamo bar 1-2-3 puta u toku radne nedelje. Brod se skoro i ne gasi pa je uvek se spremno i nema proveravanja.
LSI:
--- Citat: zankiki 01, 08, 2016, 11:20:14 pre podne ---...
Doduše, mi plovimo svaki vikend od petka do nedelje, par puta u godini na 10-ak dana, i isplovljavamo bar 1-2-3 puta u toku radne nedelje. Brod se skoro i ne gasi pa je uvek se spremno i nema proveravanja.
--- Kraj citata ---
nutss
Срећни човече!
Ко да не осети завист кад ово прочита?
Мислим на нас који о тако нечем само сањамо.
Али добро је док има и вас таквих, који то можете.
То даје подстрека нама осталима да се потрудимо да се организујемо другачије и да некако створимо то време које нам увек недостаје.
Јер није све у новцу којег нико нема колико би желео. Има ту и других ствари и неко једноставно уме, а неко не уме.
Скидам капу с поштовањем.
hi
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju