Nautika opšta... > Nautičke reportaže
KONAČNO NA RECI
MiletaStamat:
Ha ha ha Hvala Bakara, ako ideš uz Savu možda se i sretnemo, prepoznaću tvoj čamac. Ma sve mi to novo oko motora i ostalog, Uhodaću se ja, i samo onda opušteno i uživanje. Još sam sada malo grču da se ne dogodi ovo ili ono, da mi se nešto ne pokvari a ja na sred reke i slično.
Bakara:
Svi smo donekle u grcu kad smo na sred reke sajkaca
Zao mi je ali necu skoro na Savu, jer sa ovom cetvorkicom koju guram ove sezone, idem 5kmh uzvodno punim gasom, pa mi se ne mili da se spustam mnogo nizvodno od Zemuna :)
steps:
lepo je videti jos jednu Vodicanku na reci. Iz mog iskustva sa Yamahom 8 ( moja je isto cetvorotaktna sa sivo-plavom kapom) proveri i konektor za gorivo, meni se desavalo da vlazi na spoju konektora i motora, i tu je nekada vukao fals vazduh. Zamenio sam konektor ( MTM-600 dinara) koji je poceo da vlazi posle nedelju dana, a ovaj sadasnji radi vec dva meseca( kupljen kod Buse 1200 din sa teflonskim prstenom)...
veliki pozdrav 114
MiletaStamat:
Hvala na informaciji. Tačno je primetio sam da mi je na početku kada sam postavljao motor i prvi put probao malo vlažilo na tom mestu, kasnije sam promenio crevo, ali konektor nisam promenio, kupio kod Buse novo, sad ne vidim da vlaži ali moguće je da pomalo. Mada malo me samo buni jer posle nekog vremena radi normalno ne guši se. Proveriću konektor.
steps:
pogledaj i kako ti radi automatski saug, to je mala spravcica na karburatoru koja radi na vakuum. kada je motor hladan on je podignut a kada se motor zagreje padne dole. Ima i jednu kao brtvicu kojom ga mozes zabrtviti u donjem polozaju.... mozda ti je u tom polozaju stalno ( kao i meni) pa mu treba malo vremena da se zagreje....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju