Nautika opšta... > Nautičke reportaže

KONAČNO NA RECI

<< < (26/118) > >>

MiletaStamat:
Stvar poptrebe i vremena da se posvetimo čamcu u lošijim vremenskim prilikama. Ja svoj izvlačim, nemam vremena da ga svakodnevno obilazim, i vodim računa kada će visok vodostaj, vetar, kiša, sneg, hladno,  ne daj bože da ga lupi neki balvan i probuši. Više volim da vreme na čamcu provodim kad su veće temperature. Takodje mi je žao kada vidim da ljudi ostave čamce u vodi a onda ne vode računa o njima. Eto i u subotu sam video nekoliko potonulih čamaca na Dunavu kod Batajnice, a sve iz razloga što vlasnici ne obilaze, ne popuštaju vezove, ne prazne od kišnice i oni potonu. Jednom vlasniku sam čak i pomagao da privuče čamac do obale, ali ostavi ga čovek punog vode, iako sam bio spreman da mu pomognem i da ga isprazni, kaže neka ga tako. Jedan čamac prišao zadnjim krajem u obalu pa udara u neke betonske blokove bokom, sve ogulio farbu, šta ću nadjem neku staru gumu pa podmetnem da bar malo smanjim štetu. E zato ja svoj lepo krajem oktobra izvučem usidrim u dvorištu, ponešto odradim oko njega, pa čeka proleće i opet  25648.    6589

zankiki:
Sve zavisi i kakav je vez. Ja moj mogu da ostavim i mesec dana da ne obiđem, znam da mu ništa ne fali.

LSI:
Нећу да коментаришем остављање или вађење чамаца - то сам већ раније објаснио. Разни људи - разне ћуди.
За неке од ових који се возе целе године, ми који чамце вадимо у јесен, и нисмо баш неки људи. Зато, не вреди полемисати.

Али не могу да се не осврнем на изглед овог пецароша са слике.

Аууу! Па то као да је дошао неки од оних из серије "Deadly Catch"! Види ти те чизме! Не видим најбоље који је штап и која је машиница али ми се чини да су и једно и друго мало тешки за вараличарење. Али, шта ја знам о томе...?

Била једна песмица Чика Јове Змаја. Отприлике ишла овако некако:
Беште, жабе, беште бубе...

Ма, кад се овакав пецарош појави, има да беже сви: и жабе и бубе и рибе.

Милета, ево и ја настављам да припремам опрему.
Сад сам за викенд утврдио да имам и панталоне и блузу, некада купљено и једно и друго специјално за пецање, само никад обучено. Али сад, после ових чизама, ма има да се обучем...
Па кад кренемо...
Има на пролеће да попецамо, нас двојица, да ништа не остане у Дунаву овим искусним пецарошима.

MiletaStamat:
E Lazo, možda je mašinica teška za varaličarenje, ali meni lepo pored reke, pa ko gleda još na mašinicu. Inače to je DAM QUICK 300, mašinica stara sigurno 40 godina, sa njom je pecao moj sada već pokojni otac. Mnogo je ta štuka, pastrmka i mladica izvukla iz Plavskog jezera i reke Lim. Sad je ja pokušavam vratiti u život. Čizme-made in Kina, kupio neki dan u bloku 70, pa gde ću pored reke bez čizama. Da znaš da su funkcionalne, e sada koliko će izdržati ko zna. Riba ne grize, nema je  ili ja ne znam da pecam ko li će ga znati, ali lepo je provesti par sati pored reke.

emissary:
Protekla nedelja i novembarasko sunce je izmamilo nas nekolicinu na reku...

A bilo je i nešto ulova...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju