Nautika opšta... > Nautičke reportaže

KONAČNO NA RECI

<< < (3/118) > >>

Bakara:
10km/h uzvodno je lepa brzina obzirom da je u pitanju motor od 8 konja  thumbup
To sto LSI kaze je moguce, da ostane malo vazduha u crevima. Isto je moguce da ako nije dugo vozen motor, to malo benzina iz lonceta karburatora ispari, pa ostane malo masnoce iz mesavine. Dok to ne progura, moze malko da trokira ;)
Ja svakako preporucujem neki filter za gorivo izmedju rezervoara i pumpe goriva.

MiletaStamat:
Staviću taj filter izmedju rezervoara i motora, mada sam kupio novi rezervoar i on ima već svoje siti na usisnom crevu, ali nije na štetu staviti i taj filter, i to odmah ugradjujem. Možda sam se prvi put kada sam sipao gorivo zeznuo pa nisam  oprao rezervoar, ako je u njemu kao novom bilo malo prljavštine eto belaja, uz to sipao sam i na pumpi gorivo direktno u rezervoar pa je možda i tu došlo malo prlavštine. Probaću to ovih dama da ispravim, inače gorivo kod mene nema vremena da stoji dugo jer sam skoro svaki dan na reci. Srediću to sigurno, eto svećice sam staviuo nove, sledeće je filter za gorivo, onda ću očistiti karburator, na Lazin savet pre startovanja pumpicom malo napumpam gorivo ako je moguće da tako izbaci višak vazduha. Učim polako šta sve treba, ne zamerite svaki početak nosi sa sobom mnogo pitanja, vremenom se sve nauči, pa ću i ja valjda :) To kada sam probao brzinu bilo je uz Dunav na putu od Grocke prema Beogradu, čisto iz radoznalosti, tako da sam samo na trenutke vozio pod punim gasom, inače nisam svo vreme, i brzina je uobičajeno bila kad bismo merili izmedju 7 do 8 km/h manje više , a trebalo mi je tačno 5 sati da stignem do Ade.

DuleN:
Da, filter je jako vazan za vanbrodski motor, ali bih svakome posavetovao da umesto onog malog, koji se montira na crevo, uzme ozbiljniji filter, koji osim prljavstine skuplja i vlagu iz goriva.

MiletaStamat:
Hvala Dule videću u tehnonautici, verovatno tamo imaju taj bolji filter.

Bakara:
Ma da, deplasmance i nema smisla voziti punim gasom, ali me interesovalo koliko moze, ako zatreba :)
Inace, pumpicu uvek pre prvog paljenja napumpaj dok ne postane tvrda. To znaci da je lonce karburatora puno i da je plovak zatvorio, a preventivno proveri da li ti sve selne lepo drze crevo na spojevima, i teraaaaj  thumbup

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju