Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Kako sprečiti galebove i druge ptice da uništavaju naše čamce?

(1/3) > >>

Bakara:
U subotu odem sa porodicom na Dunav, i kad sam došao do čamca, zaprepastio sam se do koje mere je bio uništen izmetom galebova... To je bilo strašno, a još gora stvar je što to u velikoj meri ne može da se očisti!
Da li imate neke korisne savete šta čovek može da uradi da bi ih sprečio da stoje na čamcu i rade to što rade?
Planiram da odem uveče i natopim dobro sve vodom, pa da poranim ujutru dok ima rose da probam to da izribam. Posle toga ću da stavim ciradu, ali mislim da će oni da nastave da cepaju i po ciradi.... Razmišjlam i da razvučem neku mrežu preko, kao što je ribarski liš, ali ne znam gde bih nabavio?

Vidim ostale da zatežu kanape i vezuju kese, trakice...valjda ih to bar malo tera...

STG:
Kese, CDovi, trake i slicno su cudna resenja. Verovatno da rade, ali ruze camac.
Ptice odbijaju mini iglice, tj ne mogu da stoje na njima... Odlicno resenje.

Bakara:
Gledao sam i iglice, dobro su resenje ali bih morao nekako i da ih ucvrstim za camac da bi to stajalo, a i morao bi da pokrijem prilicnu povrsinu. Slazem se, CD, trake, kese...mnogo ruzno, ali ako na kraju budem morao da stavim nesto tako, lepse mi je od onoga sto galebovi ostavljaju  jh

Zoran T:
Cisti to odma ribacom cetkom inace kiselina iz izmeta izgori sve i boju i gel coat... strasno...kad bi imao vez blize obali manje bi ih bilo...u grockoj rastezu preko camca one zelene kao mreze za baste neznam kako se zovu ima ih u uradi sam...kad nije puno zategnuta uvija im se pod nogama pa ne slecu... 7645218764198

Mr. No:

--- Citat: Bakara  12, 07, 2016, 15:51:16 posle podne ---
Da li imate neke korisne savete šta čovek može da uradi da bi ih sprečio da stoje na čamcu i rade to što rade?

--- Kraj citata ---

Dobro pitanje... ratujem vec duze vreme sa galebovima koji su bukvalno pojeli ceradu na 15-tak mesta. Iz nekog razloga vole da kljucaju po njoj I da je buse I kidaju.

Probao sam sam sa kanapom I sa kesama ali ne radi posao. Trenutno imam preko cerade zategnutu mrezu koja lici na ribarsku mrezu I malo je bolja situacija ali i dalje slecu i pored mreze. Izmet ako ne ocistim bukvalno progori i ceradu... Sta jedu da mi je samo znati????

Ja nemam gde da stavim siljke posto je fisherman u pitanju ali da postoji fakirski tepih, njega bih stavio samo da ne razmisljam o tome sta cu da zateknem kada dodjem do marine.

Ako neko ima neko dobro resenje (a da ne ukljucuje puske, pistolje i sl oruzje) voljan sam i to da probam.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju