The world of sailing - Svet jedrenja > Iskustva
Једрење у близини Волоса
Kapetan:
otvorio sam video, sad bi trebalo da ga vidis...
traktor uzima 250 evra za 12 metara ... za manje ne znam ..
za manje jedrilice svi to rade kolima ... kada budes izvlacio pazljivo izvlaci, nista lameli nece faliti ...
Mornar u kanalu:
Интересује ме за те паре које узима тракториста јер вукао брод само ону дистанцу што је на снимку , јер ако је тако имам ја бољи од њега да ставим на приколицу па за 1/3 тих пара би и поринуо и извлачио тај брод . У оној лучици се види да је вода чиста и супер је доживљај са породицом када ниси у некој гужви на плажама . Елеm , рекох за ламелу јер сам извлачио са Fiat Doblom и где је стрма рампа не може полако и мали гас јер има замајац са две масе и док опруге приме фрикцију он би се угасио . Нисам толико искусан са једрењем али ови друго је мој посао који радим сваки дан , тако ко има редуктор није проблем а трактор за излачење је тата али за ту цену ја променим цео сет квачила са хидро лагером.
Kapetan:
moja greska... 250 evra je izvlacenje i spustanje u vodu i dve nedelje ostanka u zimovniku...
te cene spustanja traktorom variraju od velicine plovila i slicno... generalno se ugovara spustanje , dizanje i zimovanje.... recimo za 12 metara brod to izadje od 750 do 1500 evra godisnje u kompletu (voda, struja na krmi dok je na suvom doku i tusevi i wc)
mislim da svako mesto ima pravi spust , ali vecina grka sve manje od 7-8 metara spusta direktno na plazi , generalno nemas frku da bi spustio samo pitas lokalce i odmah ce ti reci gde ima
ovaj snimak gore nije na spustu , vec direktno na plazi preko sljunka...
bilo bi dobro da imas malo duze rudo recimo 3-4 metra i onda si zavrsio problem .. pogledaj na snimku koliko je samo ovo rudo koje mene spusta u vodu ...
naravno i ova napustena luka u Kala Neri (prvi snimak) je sasvim ok za spustanje... a tu mozes i da privezes ladju , grci su super usluzni i hoce da pomognu ... da li ce biti mesta u tom momentu ne znam , ja kad god sam dolazio u sezon biilo je mesta za moju ladju, tako da za microtoner ja ne bih brinuo ... mozes tu i auto da parkiras naravno , a prodavnice, restorani su ti 2-3 km dalje odatle , plaza je sasvim ok , ali nema nigde vode tu ...
http://www.google.rs/maps/@39.306779,23.1128887,476m/data=!3m1!1e3?hl=en
Mornar u kanalu:
Hvala Kapetane na informacijama , malo sam se dopisivao sa vlasnikom smeštaja i obećao mi je mesto za mikraća u kanalu odmah pored smeštaja i na Google maps vidim da su parkirani neki čamci . E sad kako je tu izmanervisati videću kad dodjem na kraju dana zavisi kakvo je vreme mogu da ga ostavim pored obale , mislim da nije neko frekventno mesto . Nešto razmišljam da napravim kao one burgije za zemlju i da je zavrtim na obali i da vežem jedan kraj ili da odlijem parče betona u onaj balon od vode i gore alku pa to bacim u vodu i zavežem za njega .
Kapetan:
uzmi dobro sidro i ne beri brigu .. ako ima bova vezi se na bovu to ti je i najpametnije...
ako bude trebalo ima u tom delu (Volos) par nasih srba koji tamo zive i rade pa ih mozes cimnuti ok su likovi ..
naravno opet napominjem stalno gledaj vremensku prognozu...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju