E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Struja za sve na brodu

<< < (2/6) > >>

captjerry:
skoro uvek je monofazni...pa cak i kad imas trofazni imas i mono...

Darkobp:

--- Citat: Kapetan  24, 08, 2009, 20:53:12 posle podne ---

Ujedno treba izvesti da frizider uvek ima 220V, to jest kad sam u marini da vuce iz marine , kad sam na vodi da vuce iz konvertera 12V->220V.. bez da moram da prespajam kablove...

--- Kraj citata ---
Mozes da umesto konvertera da koristis jaci ups za kompijutere!! Neka on bude konverter,i dok si prikljucen na 220v nece ti trositi akumulatore a cim iskopcas 220v tj "nestane struje" on ce nastavit da dize sa 12v iz akum.na 220v toliko  brzo da ti ni komp nece ni primetiti nestanak :good:
Moras samo raskaciti onaj mali unutrasnji akum.u ups i na te kablove prikljuciti tvoje brodske akum. i trebalo bi jos da iskljucis nekako da ti ups puni akum. sto fabricki sve jedan radi dok je prikljucen na 220v posto mu je jako slab punjac a tvoj veliki akum.ce povuci mnogo struje pa ce izaci onaj cuveni beli dim iz njega :lol:

zorter:

--- Citat: Darkobp  24, 08, 2009, 23:00:38 posle podne ---

Ujedno treba izvesti da frizider uvek ima 220V, to jest kad sam u marini da vuce iz marine , kad sam na vodi da vuce iz konvertera 12V->220V.. bez da moram da prespajam kablove...

--- Kraj citata ---
Mozes da umesto konvertera da koristis jaci ups za kompijutere!! Neka on bude konverter,i dok si prikljucen na 220v nece ti trositi akumulatore a cim iskopcas 220v tj "nestane struje" on ce nastavit da dize sa 12v iz akum.na 220v toliko  brzo da ti ni komp nece ni primetiti nestanak :good:
Moras samo raskaciti onaj mali unutrasnji akum.u ups i na te kablove prikljuciti tvoje brodske akum. i trebalo bi jos da iskljucis nekako da ti ups puni akum. sto fabricki sve jedan radi dok je prikljucen na 220v posto mu je jako slab punjac a tvoj veliki akum.ce povuci mnogo struje pa ce izaci onaj cuveni beli dim iz njega :lol:

--- Kraj citata ---

Za ovo je potrebno jace dodatno hladjenje.

Darkobp:

--- Citat: zorter  24, 08, 2009, 23:03:37 posle podne ---
--- Citat: Darkobp  24, 08, 2009, 23:00:38 posle podne ---

--- Kraj citata ---

--- Kraj citata ---

Za ovo je potrebno jace dodatno hladjenje.

--- Kraj citata ---

nista sto nebi mogao da resi jedan cooler od komp koji vuce par milija :taunt:

zorter:
Bar dva i to ona veca od napajanja. :good:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju