Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Sidro, Teg

<< < (2/3) > >>

poljo:
Malo je kume . Ja bi tu dodao predteg koji ce da ti polozi lanac na dno pravilno. Vjerujem da si razmislio o stavljanju kalibrisanog lanca od barem 12 mm . Pusti ti ove teoreticare sto pisu da je i glava starog motora dovoljna. Pola njih peca sa svjecicom umjesto olova. Stede na svemu a kad se desi problem onda kuku pomagaj. Dunav je to brale .nije za zezanje ali ti uradi kako hoces

CIVIJA:
Nije mi bas najjasnije, ja napisem da moj camac drzi ovaj tegic i jbg... ne lazem.
Nisam napisao da se sa njim sidrim u plovnom putu.
Jedini nacin da bude siguran je da proba.
 Svecice ne koristim posto varalicarim.

Sent from my SGH-I317M using Tapatalk

MiletaStamat:
Kažu ko pita ne skita, a ja volim da pitam i čujem iskustva drugih. A što se tiče probanja, ću da probam, pa ako drži, drži,  ako ne, odoh niz Dunav. Mislio sam da mi sa tim tegom bude lakše nego da rasklapam i širim klasično sidro sa kracima. Mada me već zezaju da pravim teretanu na čamcu  6589

MiletaStamat:
Inače ovaj teg se sastoji od 4 ploče 20 x 20 cm, debljine 16 mm, svaka ploča je teška po 5 kilograma. Spojene su sa po 4 inoks šrafa na uglovima, a kroz sredinu prolazi kuka prečnika 16 mm, za koju bi se vezao konopac ili lanac. Ploče se mogu razdvojiti i napraviti dva tega od po 10 kg ili 4 po 5 kg. Može se koristiti i kao zadnje sidro da se čamac ne okrece. Sve kombinacije ispitujem pa ću  valjda uz vašu pomoć naći najoptimalnije rešenje.

zoki novus:
Mislis da je lako izvlaciti 20 kg iz vode?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju