E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Dunas lux i koji mototor?
vasa:
Radi se o Dunas lux camcu koji je je jos u izradi,a ja u potrzi za adekvatnim motorom za isti.
Molio bih clanove foruma koji imaju informacije za ovo plovilo kako ide sa cetvorotaknim motorima od npr 8 ks 9.9 itd....
Brzina sa tim i tim motorom,sam u camcu dvoje itd.
Ja cu pretezno ici sam pa me zanima sta je tu najmanje sto ce ga lepo gurati da ne kazem glisirati.
Unapred hvala na inf.
budens72:
15-25 ks ako treba da glisira......9.9 sa jednim ide solidno,dvoje ne može da izbaci...a i sa jednim nema ništa od glisiranja...
Amigos:
glisirace sa 9.9 savrseno dok ne primi vodu u duplo dno. a primi svaki... nakon toga ne vredi manje od 20 ks. ako nije prekasno uzmi model bez duplog dna i bices prezadovoljan jer je mnogo laksi i samim tim brzi sa manjim motorima.
broker975fx:
Ah uvek ta prica o duplom dnu. Ja jedino pirznajem da je camac bez duplog dna laksi i da ide mozda za nijansu brze. U modernijoj verziji Dunasa a na to mislim na aqva lux nema nikakve pene ili neceg slicnog u medju sloju da moze da pije vodu. A rekao bih da bi se voda koja se skupila pokazala u prednjem a posebno zadnjem boksu. Kako god slazam se sa svima o brzini i jacini motora. Moze i T4 i 9.9. Ali mu je prava mera 20-25-30ks. Camac bas ide pravo kao strela i nekako je super osecaj na njemu, posle cuna i 9.9 meni je ovaj camac nesto izmedju Bentlija i Aston Martina
KING:
Ja imam aqva lux i 20 Yamahu . Prezadovoljan sam ide kako je broker slikovito opisao . Nemoze da izglisira ali ide pristojnom brzinom . Nisam merio brzinu nikada. Mislim da mu je 20ks prava mera i da mu je sve preko toga pretesko i preglomazno, a ispod 20ks preslabo i presporo.
Naravno sve vreme pricam o 4t .
Pogledaj snimak mozda ti pomogne
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju