Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
Solarni panel...zna li neko ?
Kapetan:
--- Citat: sloba72 20, 02, 2016, 19:59:22 posle podne ---Drugari, imam dva ovakva nova panela po vrlo povoljnoj ceni, kapiram da bi oni trebali da zadovolje moje potrebe, samo treba naci odgovarajuci kontroler i zamoliti drugara iz marine ( Nidzu....) da odvoji malo vremena i u nekom narednom periodu u marini na licu mesta pomogne svojim savetima i eto resenja da i mene sunce "ogreje". 114
--- Kraj citata ---
imas gore linkove klikni i naruci stizu za 20-40 dana... povezivanje ne moze biti prostije .. spojis pluseve sa panela , takodje i minuse .. i sa njima udjes u kontroler.. iz kontrolera ides na akumulator ... 4 zice sve ukupno.. stavi veci presek obavezno , Gore je Nidza odlicno objasnio !
milan vlajkovic:
postovanje
vas panel ima 80 w snage,sa malom strujom.
treba mu kontroler mppt,moze se kupiti na www.solarni.rs
nalaze se u antifasisticke borbe 36 ,to je prva autobuska stanica posle sava centra.
prepisite podatke sa panela pa ce vam prodavac reci koji kontroler je odgovarajuci
poz.milan
Misha D:
postoji vise nacina povezivanja, dobro je ovde nacrtano i objasnjeno:
http://www.plovidba.info/forum/instalacije/solarni-sistem/msg325776/#new
Nidza:
Slobo, moj broj vec imas, javi se slobodno, ja uglavnom vikendom odem do marine i cackam nesto na svom camcu. Otisao bih ja i preko nedelje, ali je jos uvek suvise brzo mrak kad zavrsim s poslom. Kao sto ti vec rekoh, a i ostali sa foruma, nemas tu nista specijalno komplikovano, a i na linku koji je Misha D okacio, imas i slikovite seme. U svakom slucaju, vidimo se u marini. Pozdrav
Kapetan:
--- Citat: Misha D 21, 02, 2016, 12:25:25 posle podne ---postoji vise nacina povezivanja....
--- Kraj citata ---
postoji ... mogu kablovi i preko glave i izmedju nogu ...
Plus na Plus, Minus na Minus...
izbegavajte kerefeke da se neki potrosaci vode preko kontrolera... jeste postoji ta opcija...
isto tako kada crkne kontroler ili sa zabaguje, sto se DESAVA, tebi ne radi ni jedan od tih potrosaca pored punog akumulatora ...
taj izlaz se koristi za AUTOMATSKU RASVETU u 95% slucajeva, ili za automatiku paljenja nekih uredjaja pumpe za vodu, mini grejaci, motori i slicno
programa ima do 30tak, na kontrolerima , koji u odnosu na sunce pale ili gase rasvetu i slicno, i samo JEDAN program je 24 casa aktivan, svi ostali se vezuju sa dostupnoscu sunca...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju