Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Dozvola za UMC

<< < (3/20) > >>

Ivan Grozni:
Hvala na odgovorima.
A sada jos jedno pitanije...
Sa adresom sa prijavljen u Staroj Pazovi. Znaci li to da moram u Kapetaniju NS(ili koja je vec nadlezna) ili moze bilo koja?

U tekstu veli nadlezna....

LSI:

--- Citat: Ivan Grozni  04, 02, 2016, 13:49:17 posle podne ---Hvala na odgovorima.
A sada jos jedno pitanije...
Sa adresom sa prijavljen u Staroj Pazovi. Znaci li to da moram u Kapetaniju NS(ili koja je vec nadlezna) ili moze bilo koja?

U tekstu veli nadlezna....

--- Kraj citata ---

Надлежност капетаније по месту пребивалишта битна је само за регистрацију пловила. Није ми познато да постоји било какво условљавање у том смислу за полагање испита. Ипак, Стара Пазова је у надлежности Капетаније Нови Сад па је и логично тамо се обратити за даље информације.

tangabravo:
Čiča je pre par godina -2011kada sam regisrovao jedrilice uPA promenio i dozvolu , a polagao sam pre 30setak god i na njoj piše : Uverenje o položenom stručnom ispitu za sticasnje zvanja upravljača -rukovaoca čamca, i ništa drugo nema sem datuma polaganja i stavke izslužbenog glasnika -član 12. E sada jel mogu ja naleto da se legalno vozam po GR a imaću punih 64god. Takođe bih zamolio gospodina LSI-a pošto je on izgleda " najpotkovaniji" da me nauči kako da dovedem belu lađu kada kupim sa Sicilije u GR pošto nemam međunarodnu., Unapred zahvalan

LSI:
Тангабраво, наше старе дозволе су важеће до њиховог истека - по новом закону то је до навршене 65. године живота. После тога, морају се заменити новим, уз испуњење осталих услова (лекарски преглед).

Приликом замене, можете тражити да вам издају дозволу за пловидбу нашим водама (ово иде аутоматски) или, уз посебан захтев, да вам издају и међународну.

Приликом издавања те међународне, треба водити рачуна о стварима о којима смо пре неколико дана писали у некој од тема, да ли међународна важи само у приобаљу или и у међународним водама (нисам имао времена да се распитам о томе).

Што се тиче другог питања, осим што бих се захвалио на комплименту, не бих се усудио да дајем предлог за премештање лађе из вода Сицилије до грчких вода.

Пре свега, не знам величину и тип лађе, да бих могао да се распитам код неких мојих шпедитера који имају искуства с транспортом једрилица које на палубама великих транспортних бродова власници премештају с краја на крај света.

Друго, не знам из које луке на Сицилији би лађа кренула и где би јој било одредиште.

На ово питање би одговор ипак требало да вам да неко други, много искуснији, неко ко је препловио много километара а не неко као што сам ја - само заљубљеник у воду.
Ја сам срећан што сам у животу успео да остварим бар део дечачког сна о пловидби - у сновима сам опловио свет много пута, а на јави ...
Па, ето ме у Сланкамену и ту ћу се возикати још ово мало што ми је Бог одредио.

Вама желим да на најједноставнији и најјефтинији начин стигнете лађом до одредишне луке у Грчкој и да нам о томе напишете лепу репортажу, пропраћену још лепшим сликама.

Ево, дочекасмо и да нам Капетан исприча своју причу о пловидби Дунавом, преко Црног до Средоземног мора, па сачекаћемо и на вашу.

tangabravo:
LSI zahvaljujem na pomoći samo  izgleda da ja nisam bio dovoljno jasan , naime ja bih lično bio za kormilom , naravno uz sposobnu posadu i kao kapetan odgovoran za sve , a krenulo bi se iz Palerma pa negde do Kefalonije, otprilike. Ovde sam video razne podatke o dozvolama a zadnje što je meni poznato je bilo da naša sara važi za čamce do 15m dužine i težine do 15BRT. pa mi sada uopšte nije jasno šta ja treba da posedujem da bi vozio čamac do47 stopa svuda po Mediteranu. Video sam neke ponude za obuku i polaganje od 500€ a to kao za skipera , a mene koliko služi pamet grandpa nemoram da budem skiper da bih upravljao čamcem u mom vlasništvu. Izvinite što sam davež ali stvarno su zamrsili ko luda predenje. Unapred hvala

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju