E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Gaz
LSI:
Размишљам ових дана о свом новом чамцу па ми нешто не да мира. Можда неко с форума може да помогне својим објашњењем.
Ево о чему се ради:
Како и на основу чега се процењује колики ће бити газ новог чамца?
Да ли конструкција и колико утиче на газ?
Овде мислим првенствено на угао између дна и боковоа корита. Конкретно, ако је чамац на врху бокова широк на пример 1,50 м а при дну 1,00 м или 1,20 м - који чамац ће имати мањи газ?
Да ли је за пловност и стабилност чамца боље да су бокови чамца у односу на воду више вертикални или више искошени?
Bakara:
Mislim da je bitno i kog je tipa camac, jer postojanje i velicina kabine utice na sve to, a pretpostavljam i tip korita. Planiras ipak da pravis sledeci camac?
LSI:
--- Citat: Bakara 27, 01, 2016, 11:09:26 pre podne ---Mislim da je bitno i kog je tipa camac, jer postojanje i velicina kabine utice na sve to, a pretpostavljam i tip korita. Planiras ipak da pravis sledeci camac?
--- Kraj citata ---
Већ сам "дубоко" у томе. Нисам до сада писао о томе али коначно сам решио да ову сезону (и пар наредних, а за после ћемо видети) проведем на води у отвореном чамцу без кабине.
Смејали би се кад бисте знали колико сам разговора обавио и колико сам обавештења добио од наших произвођача чамаца. Разговарао сам са произвођачима дунаса, бигфута, командера, машера, хантера и још неких (кога занима, имам податке о ценама сваког појединог од наведених, за моделе с основном опремом и цене додатне опреме).
После свега, дошао сам до закључка да ћу највише добити ако чамац буде израђен од алуминијума и сад сам у фази дефинисања изгледа и карактеристика чамца који треба да буде између пет и шест метара дуг и широк до метар и осамдесет.
Отуда и моја питања у вези газа и угла страница.
Bakara:
Da, nije mi ta odluka cudna, jer se sa otvorenim camcem najvise dobija na korisnom prostoru, pogotovu ako covek koristi camac vecinom za izlete na vodu sa porodicom ili prijateljima. Dosta prostora, suncobran ili tenda i uzivancija. Da ne ode tema u off, ja ti samo drzim palceve da to sto pre zavrsis i da provedes dosta vremena na vodi uzivajuci 114
LSI:
--- Citat: Bakara 27, 01, 2016, 11:54:05 pre podne ---Da, nije mi ta odluka cudna, jer se sa otvorenim camcem najvise dobija na korisnom prostoru, pogotovu ako covek koristi camac vecinom za izlete na vodu sa porodicom ili prijateljima. Dosta prostora, suncobran ili tenda i uzivancija. Da ne ode tema u off, ja ti samo drzim palceve da to sto pre zavrsis i da provedes dosta vremena na vodi uzivajuci 114
--- Kraj citata ---
thumbup
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju