E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Prebacivanje planova za brod sa papira u elektronski format
oblak:
--- Citat: Zoran T 24, 01, 2016, 20:20:40 posle podne ---Odma da te pitam jel si razgovarao sa nekim ko to sece...jel traze samo crtez ili komplet"cuting files"tj krojne liste u odnosu na materijal...najvise vole da seckaju iz corela...
--- Kraj citata ---
Nisam, zvacu sutra u toku dana da vidm koji format treba al obicno kad je projekat iz inostranstva ide cuting files...
Zoran T:
Moram da pogledam pa cu ti reci...u ACAD-u cuting files mora da bude u polyline-u u boji za secenje ili pisanje(gravura rebara,pozicija...)bez preklapanja ravnih linija,dodirnih tacaka itd inace nece laser da ga prati...neko trazi sve a neko samo ACAD pa to dalje u odnosu na materijal
oblak:
--- Citat: Zoran T 24, 01, 2016, 21:11:13 posle podne ---Moram da pogledam pa cu ti reci...u ACAD-u cuting files mora da bude u polyline-u u boji za secenje ili pisanje(gravura rebara,pozicija...)bez preklapanja ravnih linija,dodirnih tacaka itd inace nece laser da ga prati...neko trazi sve a neko samo ACAD pa to dalje u odnosu na materijal
--- Kraj citata ---
Ja se uopste ne razumem u taj deo, zvacu da vidim sta im je potrebno da bi sekli. Jel ima neko ideju gde je naj povoljnije seci limove?
oblak:
Ne seku se rebra, samo oplate dna, boka, oplata kabine sa palubama i krovne palube...Projekat je radjen za ovaj brodic samo je deplasmaneskog korita.
Zoran T:
Raspitat cu se ja u rakovici kod mene ima waterjet(bivsi dmb) seku usluzno(ako stignem)...od letos u jeep-u 150din/min...zaboravio brzinu al mi nesto ispadalo mnogo skupo skoro kao tabla lima pa sam brusilicom...kolko je debeo lim 3mm ili 4....i iza manastira u rakovici pre kruznog puta sa desne strane ima reklama al nisam bio...ako me nanese put na tamo pitam sve...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju