E, ovako treba... > Oprema

Sonari - ima ih raznih - Deeper Smart Fish Finder

(1/3) > >>

LSI:
Гледам, ту скоро, пред Нову годину, повела се расправа о подешавању сонара, препознавању риба и уопште о томе како се користе.

Распитивао се ја пре два дана о Тохатсу моторима у Новом Саду, у фирми Грос Инокс (Gros Inox). Јавим се ја њима и добијем врло лепу и детаљну информацију о свему што ме је занимало од једног веома љубазног службеника (такви смо ми сви из Новог Сада али овог морам посебно да похвалим - г. Владимир Парошки) али добијем и врло занимљиву информацију у вези уређаја којим можемо видети како дно изгледа и где има рибе.

Уређај се не монтира на пловило. Довољно је имати паметни телефон или рачунар или таблет. Бесплатна апликација се скида са интернета (верзија за Епл и за Андроид). Уређај се састоји од једне кугле величине мање тениске лоптице, која се закачи за крај најлона и забаци у воду. На екрану телефона или лаптопа појави се слика на којој се види простор од нешто око 1 м до 50 м дубине и у круг пречника око 50 м.
Уређај показује конфигурацију дна, положај и количину риба, мери температуру воде, бележи у свој календар податке о количини риба, улова, и још низ неких других опција.

Уређај се зове: Deeper Smart Fish Finder - у преводу нешто као: Паметни налазач рибе.

Цена уређаја је код њих у Грос Иноксу 24.000 динара. Кад сам мало погледао по интернету, видим да је цена у Америци око 200 УСД па онда ово код нас и није претерано скупље.

А како све изгледа и како ради, можете видети на јутјубу: . То је само један од видеа о том уређају, а има их баш доста. У некима људи хвале, неки куде... као и увек и о свему, мишљења су подељена. Ја бих рекао да се ради о занимљивом уређају који се може врло лепо искористити. Треба имати само мало више слободних пара.

zankiki:
Kao što si napisao na drugoj temi - ostarilo se  ha ha ha

http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,12843.msg137800.html#msg137800

LSI:

--- Citat: zankiki  14, 01, 2016, 08:32:16 pre podne ---Kao što si napisao na drugoj temi - ostarilo se  ha ha ha

http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,12843.msg137800.html#msg137800

--- Kraj citata ---


Вала баш - остарило се.  7645218764198
Како ли ми је само промакла та Дедина порука? sha

Али ето, ја помислио да може да буде интересантно па да информишем.

Не шкоди. А ако не шкоди, онда мора да користи, што би рекао Лане. 114

Zoran T:
Stari se to je normalno...Svidja mi se trgovac poceli ste s onim sto tebe zanima tj Tohatsu a zavrsili s onim sto njega zanima tj Deeper...vrlo vesto... 114

LSI:

--- Citat: Zoran T  14, 01, 2016, 13:10:53 posle podne ---Stari se to je normalno...Svidja mi se trgovac poceli ste s onim sto tebe zanima tj Tohatsu a zavrsili s onim sto njega zanima tj Deeper...vrlo vesto... 114

--- Kraj citata ---


Није баш тако било.
Тачно је да сам ја питао за мотор, али када сам прегледао њихов сајт, видео сам да помињу и то сокоћало па сам се сетио дискусије овде на форуму и онда га питао о томе.
Али човек је био заиста љубазн - чак четири поруке ми је послао на мејл и обећа да ће ме позвати кад се распита ако сазна да неко продаје полован мотор.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju