Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Registracija 2016. - Usklađeni iznosi poreza
LSI:
--- Citat: mornar.pocetnik 21, 01, 2016, 16:52:03 posle podne ---Sutra idem po jedan camac, drveni, verovatno necija samogradnja, bez ikakvog dokumenta, pa me zanima moze li se on uopste registrovati i sta treba od dokumenata? Kupoprodajni ugovor za pocetak?
A za iste pare covek prodaje i gumeni maestral od 3m i uverava me da njega ne treba registrovati uopste.
Ista je situacija i sa motorom koji sam nabavio, nema nikakve papire, samo kupoprodajni ugovor...
Moze li se nesto uciniti ili cu morati da plovim "mutnim vodama", na crno? pirat
--- Kraj citata ---
У начелу, ако се ради о чамцу из самоградње, морали бисте имати сертификат и пројекат овлашћене радионице. Оно што се некада радило, да два сведока потпишу да сте сами правили чамац - то више не важи.
Када се ради о пластичном чамцу, могу да траже да виде калуп.
Има још доста тога, па да не дужим - најтоплија препорука: заборавите на чамац и мотор без документације о пореклу и неопходних папира, ако мислите да се мирно возите и да уживате на води, не размишљајући да ли ће баш на вас наићи речна полиција. Ма како мала вероватноћа да се то догоди била, она ипак постоји.
Има толико чамаца и мотора са свом потребном документацијом - наћи ћете нешто што вам се допада, а што себи можете да приуштите.
А гумењак - ако има мотор, мора се регистровати.
Kapetan:
bas drveni camac, ili sperka i plastika ?
ukoliko nikada nisi imao bas drveni camac, bezi od toga ....
a procitaj malo i o odrzavanju drvenih camaca...
http://www.srbijadanas.com/clanak/ne-diraj-nije-gotovo-kako-da-odrzavate-drveni-camac-24-05-2014
Ninochka83:
Dobar dan dobri ljudi! Kao uskoro ponosni (kad se sredi) suvozač jednog smederevca od 6m, imam jedno do dva, tri pitanja. Naime, čamac je kupljen sve s motorom, a od papira-samo papiri za čamac. Te prilikom prebacivanja vlasništva ukapiramo da s motorom možemo samo da se slikamo (za par dana postavljam i fotke). kuku Koliko košta registracija takvog plovila na ručni, da ne kažem veslo pogon? Ovde vidim samo registraciju za plovila sa motornim pogonom...
Hvala!
LSI:
Ако је први упис чамца, такса уз захтев је 780,00 РСД (за основни преглед).
За решење је потребно платити још 2.300,00 РСД.
Укупно, то је 3.080,00 РСД.
Мислим да је то све.
Ако је чамац већ био уписан, онда је укупан трошак 1.280,00 РСД.
LSI:
У прилогу се налази списак с бројевима рачуна и позивима на број које треба да користите приликом уплата за регистрацију. То је снимљено на огласној табли у београдској капетанији у фебруару ове године па мислим да и даље важи.
Ипак, саветујем сваком да, пре уплате, назове Капетанију и провери ажурност.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju