Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Registracija 2016. - Usklađeni iznosi poreza

<< < (3/6) > >>

LSI:
Алекса, сасвим сте у праву.
Ја сам пре неких четири године поредио висине такси код нас и у Француској и Немачкој. Закључак, имајући у виду наш бруто доходак или нашу просечну зараду, другим речима, нашу куповну моћ, код нас је знатно скупље имати чамац него у тим великим земљама.
А о томе да се код нас региструје и оно што други не региструју... не вреди трошити речи. Држава је гладна пара, нема доста за све лопове.

Alexa:
Naravno, njihove drzave pospesuju raznorazne individualne i kolektivne aktivnosti koje ljudi upraznjavaju u smislu rekreacije jer, verovatno, smatraju da je to korisno za celo drustvo, da ljudi daju bolje rezultate na svojim radnim mestima i  ako su za vikend bili srecni i opusteni. Procitah da Finska krece sa pilot projektom da sveki stanovnik bez obzira na starost dobija 500 eura mesecno kao "dodatak za srecu". Svajcarska isto radi na tome da svaki stanovnik ima primanja koja pokrivaju ono sto mi zovemo "potrosacka korpa" i stanovanje bez obzira da li je zaposlen ili ne i koliko ima godina. To se zove socijalna drzava, naspram cega je nasa cist parazit. Rekreacija u sopstvenoj reziji je i sopstveni trosak i oni im ne namecu dodatne. Kod nas ce do kraja uvesti i taksu i obaveznu registraciju na dup..u ako odlucite da dzogingujete u sumi  stri

Kapetan:
Zena je okacila svoj motor ... na moju jedrilicu...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

LSI:

--- Citat: Kapetan  04, 01, 2016, 15:48:02 posle podne ---Zena je okacila svoj motor ... na moju jedrilicu...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

--- Kraj citata ---

Како се тога нисам сетио?! Па наравно, жене су и иначе криве за све...

LSI:
А то што те државе својим грађанима намеравају да дају одређену количину новца за личне потребе и задовољство, то је чиста лудост. Те земље ће убрзо схватити у каквој су заблуди.

Видеће оне, кад нама овде оставе само право да дишемо и очи држимо отворене (али не широм, него онако, малко...) и кад виде колико смо срећни што, ето, јш можемо да дишемо и да жмиримо, схватиће да је то што они раде чисто бацање пара које су богаташи могли да искористе паметније од сиротиње раје.

Јер, за сиротињу рају и није друго до да ћути јер ни за где је није.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju