E, ovako treba... > Plovila
ALBIN 25 - Put do Srbije
Alexa:
--- Citat: Zoran T 18, 12, 2015, 19:15:01 posle podne ---Salim se malo....taj iz tog azuroplasta ocigledno nezna o cemu se radi...nije uopste bitna cifra ali od do TRI PUTA razlika...pa i tri puta da si mu objasnio mislim da mu i dalje ne bi bilo jasno
--- Kraj citata ---
Cene su relativna kategorija. Ne znaci da je skupo obavezno o dobro i obratno. Npr, pre mesec dana moj prijatelj (Austrijanac) udari auto (Audi A4). Otera ga u Audi u Becu i oni procene popravku na cca 5000 eura. Covek me nazove, zatrazi da ja to organizujem i naravno, porucim mu krilo i far (polovno originalno) u Sapcu - 200 eura, farbanje krila, haube, krpljenje i farbanje branika-250 eura, sve skupa 450 eura plus gorivo sto je dosao. Farbanje odradili u Opelovom ovlascenom servisu bez greske, ja koji 30 godina radim sa automobilima nebih mogao da na prvu otkrijem da je radjeno bilo sta. Bolje nije moglo. Malo smo skrenili sa teme ali cisto radi poredjenja. Tako i ovo, ne znaci ako popravljaju skupocene jahte da to nemoze niko drugi da uradi isto tako dobro za razumnu naknadu.
zankiki:
Ne možeš da porediš popravku u Beču i kod nas gde su ruke jako podcenjene. U cene rezervnih delova ne bih sad ulazio, to m je posao.
Kapetan:
Vidi ta ideja za Grcku nije losa...
Uvezes na privremeni uvoz... mozes da zadrzis brod u zemlji mesec dana .. zavrsis sta treba i teras u Grcku ... Ako brod ostavljas u Grckoj registracija ti je nesto ispod 200 evra za 3 godine....
sto se tice cena zaboravi Srpsku politiku formiranja cena... moj stav je da ne moze neko sa 3 razreda zanata da dobije vise love od neurohirurga... pa polako ali sigurno ucim gomilu zanata ... skoro sam popravio neku elektorniku za kontrolu stakala i retrovizora a prvi put zasao srafcigerom u auto ...
Ono sto se vidi sa slika jeste da ta pukotina nije tu od juce... ociito je neko to video i zakljucio da moze da tera , pa onda premazao antialgin ... sto ce reci da nije nista ozbiljno...
Slicnu stvar u Grckoj ove godine sam platio 300 evra ... Naravno trazili su vise , pa sam napisao "tender mail" gde trazim ponude za poslove ... mail zapocet sa "Hi all," i sa tri majstora u BCC-u ... da vidis kako cene znaju da idu nize...
Alexa:
Lepa je Grcka, isao bih rado ali, sta da radim na Dunavu bez broda kuku. Ja zivim u VG tako da leti svaki dan posle posla mogu da okrenem krug i provedem popodne i vece na Dunavu. A mogu i pre posto radim "kod mene| stri
Srecko Sojic:
sto neko reco nije ni cijena uvijek mjerodavna. ja u principu potrazim 2-3 ponude cisto da znam raspon recimo od 500 do 1500 pa onda u tom rasponu pokusavam da nadjem najbolju varijantu, a najbolja varijanta je za mene kvalitetno uradjen posao. kroz vrijeme i majstore sam se naucio da sve stavljam na papir. ranije dok nisam opis radova stavljao na papir uvijek je bilo dodatnih placanja ili neuradjenog posla. za divno cudo u poslednje vrijeme od kako sve fino taksativno popisem nema dodavanja.
u svakom slucaju alexa mislim da je ta ponuda od azuroplasta previsoka ili je data "odokativno" na foru APP. pronadji jos par majstora cisto radi poredjenja.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju