Opšta...Tu smo... > Uputstva

Tko se razumije u sonar?

<< < (6/12) > >>

majstorli:
E ljudi ja vise ne znam sta da radim.Toliko dana provodim sa sonarom da cu ga pocet sanjat.
Nikako da ustimam da dobro pokazuje.Stvarno mi je potrebna pomoc! Sonar ima dosta opcija a nisam siguran sa kojima najbolje radi.Pokusavam na 100nacina i nisam zadovoljan i siguran u informacije koje mi salje iz vode.
-Opcije:
Plitka voda
Slatka v.
Morska v.
Boćata v.
Sporo panulanje
-Opcije:
Brzina pinga
Iskljuceno
Sporo
Normalno
Brzo
Vrlo brzo.
-Povrsinska bistrina:
Iskljuceno
Slabo
Jako
Vrlo jako
-Osjetljivost 0-100
-Gaiyn 0-100
 itd...
Pojacam osjetljivos preko 50% i onda ima onoga šuma al i pokazuje puno lukova(ribe)
Gayn veci od 50% fino se vidi veliko granje ali kad je drvo na dnu debljine kao ruka i duzine oko 2m to pokazuje kao lukove (kao da je riba).
Proveo sam noci u camcu da ustimam jer voda je bistra da se sa baterijom vidi dno.
Dođem iznad grane ove kao ruka debljine i pokazuje lukove,hm.Smanjim gayn onda se grana stopi sa cijelim dnom tj. ne vidi se.
Pojacam osjetljivost za malo pokazuje kao neko jato izmedu camca i dna.Ja to sve gledam sa baterijom u vodu a nigdje zive duse od ribe.
Evo ,priblizno vam pisen kako se borim sa sonarom.
Probam prebacit na povrsinsku bistrinu onda nema ni R od ribe.
Ma vec mislim da sam sve isprobo i vako i nako al nista nije dobro.
Slikat cu malo na vodi da vidite sto su problemi.Treba ici u skolu za upravljanje sa sonarom.
Naj bolje bi bilo da netko iskusan sa mnom sijedi u camcu da mi pokaze.
Eto priblizno napisano pa se nadam da ste barem malo shvatili o cemu se radi.
SVAKA POMOC DOBRO DOSLA

LSI:
А баш сам мислио да би ми сонар био користан.
Кад прочитам то што је написано, мислим да је штета бацати паре на то сокоћало.
Изгледа да за те паре за које ми можемо да купимо сонар, слаба вајда од њега.

majstorli:

--- Citat: LSI  19, 12, 2015, 22:41:13 posle podne ---А баш сам мислио да би ми сонар био користан.
Кад прочитам то што је написано, мислим да је штета бацати паре на то сокоћало.
Изгледа да за те паре за које ми можемо да купимо сонар, слаба вајда од њега.

--- Kraj citata ---

E to se i meni cini da su bačene pare.
I jos nesto.Danas sam zavezao na najlon deveriku velicine dlana i pustio ispod.Iznenadio sam se sta vidim.Samo debela crta kao od debelog flomastera ide gore-dolje.
Vise ne znam kako treba izgledat oblik ribe ,kao luk ili kao debela crta.Ta mala ribica napravi crtu da zauzme pola ekrana.Kako onda izgleda ako je velika riba ili jato?
Brale ne kupuj sonar jer za sada nisam nista vise upeco nego prije.(uglavnom nista)

majstorli:
 sos6 kuku

Ljuba:
Sigurno znate da na sonaru ima opcija detekcije ribe baš u takvom obliku. Ono jeste da ako se izabere srpast oblik, navode da je preciznost veća ali ti srpovi su me samo zbunjivali pa sam na kraju uključio sliku sa oblikom ribe.
Vremenom sam zaključio da ni to ne mora ništa da znači i da mi je sonar zapravo najkorisniji za merenje dubine i oblik dna.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju