Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Prevodnice-saveti za prevođenje
Dule:
Povela se diskusija o prevodnicama i zakljucio sam da u stvari vecina clanova nema iskustva a ostali ga imaju jako malo. Ili su davno prosli kroz neku ili su samo citali o tome. Zato otvaram ovu temu gde bi oni koji imaju stvarno iskustvo sa nekom od prevodnica u kanalima DTD upute nas neupucene :) .
Kapetan:
http://www.plovput.rs/pp_prevodnicedtd.htm
spisak prevodnica
Labud 1258:
Znači sad kad imamo spisak prevodnica, treba da napravimo plan plovidbe i da kontaktiramo ili Vode Vojvodine ili svaku prevodnicu kroz koju prolazimo ( ja savetujem da se zove svaka posebno jer se dešava da neka bude u remontu ali to ovi drugi nisu znali... ), cena prolaza je oko 1.000 RSD. Sve ove prevodnice su relativno male ali nisu bezopasne, princip je jednostavan, ovde su bitve fiksirane i NEMA vezivanja za njih, dovoljno je da prebacimo kanap ili da se čvrsto držimo i to je to.
Meni je svaki prelazak novi doživljaj, ta snaga vode natera te da shvatiš koliko si u stvari mali ...
Labud 1258:
Ukoliko nas i pored dobre organizacije ( uz neku lepu rakiju od kajsija npr. ) zatekne remont ,nije ni to neki problem jer se druženje nastavlja ali tuđom krivicom.
Zalazak na prevodnici ...
Gorio:
E drugari i prijatelji,ja sam u ponedeljak dosao sa nove avanture.Plovili smo nas osmorica sa 3 camca,isli smo od Zemuna do Rama,pa u kanal kod Banatske palanke.pa smo kanalom isli do Tise,pa Tisom do Dunava i nazad u Zemun.Tako da smo prosli kroz 4 prevodnice,3 na kanalu,i branu na Tisi.Najlepsa mi je bila prva prevodnica Kajtasovo.Dizanje je zanimljivo,jer se preliva voda preko polukruznih vrata,kao na slici gore.I dize oko 1,3 m.Kod Botosa je mnogo lepo,dize 30 cm,Novi Becej isto oko 30 cm gore,A posle ide brana na Tisi koja nas je spustala 2,5m.Lepo iskustvo koje treba proci,ima delova koji su dosadni,jer je kao auto ban.Ali u principu ima svoju dusu.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju