E, ovako treba... > Brodogradnja
DILEMA
Kapetan:
--- Citat: Mezija 19, 10, 2015, 15:59:05 posle podne ---ako te rdja nervira nekupuj celik .
--- Kraj citata ---
ali ni Al.... promenio sam brdo AL delova na jedrilici... izgleda da je super i pri najmanjem pritisku se pretvori u prah (????)... al zaobilazim bas zbog toga.. svugde gde je bio AL sam stavio ili prohrom , ili plastiku , ili bakar...
Al korozija postoji ... price da aluminijum ne rdja su za malu decu ... po meni je mnoooogo pomuklija od korozije na celiku jer se skoro i ne vidi dok nije kasno... evo ti par primera...
tacno je da manje Al rdja kada je u slatkoj vodi ... ali brate rdja...
DuleN:
Postoji aluminijum i aluminijum ....
Postoje i katode ...
Svasta postoji, al ajde da ne razvlacimo mnogo temu ...
Zoran T:
--- Citat: DuleN 19, 10, 2015, 20:33:15 posle podne ---Postoji aluminijum i aluminijum ....
Postoje i katode ...
Svasta postoji, al ajde da ne razvlacimo mnogo temu ...
--- Kraj citata ---
Slazem se a npr kapetan nisi jarbol promenio a i on je od AL
Maverik ta ce ti dilema vazda ostati u vazduhu pa sta god da uradis nego lepo ti to stavi na papir pa gledaj sta ti je jeftinije.Prva opcija je da pravis a znas i mozes puno toga(skoro pa sve) da napravis sam,imas dosta prostora za rad,radionicu,pomoc,dobijas plovilo po svojoj meri i zelji .Druga je uvoz i to sve sto ide uz to od trazenja,putarina,uvoza,carina itd a dobit ces plovilo koje je mozda lepse ili gore nego na slikama i opet ces i na njemu morati da radis,neces moci da stanes gde si hteo...Vecita dilema...
maverick:
Najsretniji bih bio kad bi nasao dobro plasticno korito pa da sam radim ostalo...pobjeglo mi jedno prosle godine od 8,6 metara...da sam malo hrabriji izlio bih ga sam ali nekako mi to sve zvuci kao prevelik zahvat pa uvijek na vrijeme odustanem jh
Kad bih u blizni imao dobrog varioca za aluminij a da nije preskup odlucio bih se i na tu varijantu....ali kod nas ili ih to ne zanima ili su preskupi...one koji fusare ni ne spominjem . Jer ipak je to ozbiljna investicija i trebalo bi da dugo traje....tako da se bojim čelika u svakom slucaju bas iz tih razloga
Zoran T:
Mene kod celika nervira hodanje po metalnoj palubi(zvoni za sve pare) dodir metalne kabine(vrelo leti da se ispeces) i nedaj boze klupe za sedenje metalne zato i camac sto spremam da radim(sto radim maketu) samo metalno korito i konstrukcija a ostalo ili sper ili poliester.Kostat ce rada i nerviranja itd ali manje nego stara plastika od preko i bi ce onako kako JA HOCU.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju